Bănci și Asigurări

Pierre Palmieri, no 2 din Société Générale, care controlează BRD, prezent la Bucureşti: Uniunea Bancară din Europa, care momentan se creează, cred că va începe să acţioneze şi va aduce mai multă flexibilitate şi eficienţă în sistemul bancar. Băncile vor rezista şi vor rămâne şi în următorii 30 de ani

Pierre Palmieri, deputy CEO al Société Générale: Strategia noastră este bazată şi pe investiţii în proiecte noi, energii noi, verzi, dar şi eficienţă energetică în toate sectoarele.

Pierre Palmieri, deputy CEO al Société Générale: Strategia noastră este bazată şi pe investiţii în proiecte noi, energii noi, verzi, dar şi eficienţă energetică în toate sectoarele.

Autor: Claudia Medrega, Mircea Nica

20.10.2023, 00:08 3313

Bankingul în Europa peste 30 de ani nu va mai fi la fel, vor fi schimbări şi probabil va fi o consolidare la un moment dat, pentru că a fost foarte puţină consolidare de la criza financiară încoace, consideră Pierre Palmieri, deputy CEO al Société Générale, grupul francez care controlează pe piaţa românească BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă după active.

Iar băncile vor rezista şi vor rămâne şi în următorii 30 de ani dacă vor putea să facă investiţii pe termen lung şi dacă înţeleg schimbările, completează no 2 din grupul francez Société Générale, care a fost prezent ieri la Bucureşti cu ocazia evenimentului Climate Change Summit. Prezenţa executivilor de top ai băncilor-mamă din Franţa, Austria, Italia în România nu este ceva uzual, fiind rare ocaziile care îi aduc în vizită pe piaţa locală.

„Bankingul în Europa peste 30 de ani nu va fi la fel, vor fi schimbări. Probabil va fi o consolidare la un moment dat pentru că a fost foarte puţină consolidare de la criza financiară încoace. Cred că acest lucru se va întâmpla. Al doilea lucru este că Uniunea Bancară din Europa, care momentan se creează, cred că va începe să acţioneze şi va aduce mai multă flexibilitate şi eficienţă în sistemul bancar. Băncile vor rezista şi vor rămâne şi în următorii 30 de ani dacă vor putea să facă investiţii pe termen lung, dacă înţeleg schimbările“, a declarat Pierre Palmieri, care a devenit în luna mai 2023 director adjunct al grupului francez Société Générale, unul din marile grupuri financiare din Europa.

El a explicat că strategia Société Générale este de a realoca capitalul într-un mod mai bun. „Acest lucru înseamnă că va trebui să ne uităm la fiecare sector, cum să ne adaptăm, ne setăm obiective pentru 2030 sau 2025 pentru a ne asigura că alocăm capitalul la sectoarele care trebuie, companiilor care trebuie şi proiectelor care trebuie.“

„De asemenea, strategia noastră este bazată şi pe investiţii în proiecte noi, energii noi, verzi, dar şi eficienţă energetică în toate sectoarele. În acelaşi timp, ne gândim la consultanţa pe care o vom oferi clienţilor de-a lungul procesului, dar ne gândim şi la clienţii de mâine pentru că mulţi clienţi care vor fi clienţii mari de mâine, nu există astăzi. Pentru că este o revoluţie industrială nouă, vor fi mulţi antreprenori, start-up-uri care vor face parte din această tranziţie“.

În opinia directorului adjunct al Société Générale, schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare pentru generaţia noastră şi are impact la nivelul tuturor jucătorilor, autorităţile publice, corporaţii, instituţii financiare, indivizi. Iar din perspectiva instituţiilor financiare şi bancare, există provocări mari, dar şi oportunităţi mari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO