BRD, a treia bancă din piaţă, a majorat creditarea cu 10% şi a obţinut în 9 luni/2023 un profit record de 1,2 mld. lei, în creştere cu 19%, la venituri de peste 2,7 mld. lei, plus 11%. Maria Rousseva, director general adjunct: Creditarea a înregistrat o creştere de două cifre, deşi ritmul a încetinit în T3

Autor: Claudia Medrega 06.11.2023

Soldul creditelor acordate de BRD a crescut în 9 luni/2023 cu 10%, la 39 mld. lei Creditarea companiilor a fost în creştere cu 20% an/an, cu contribuţii semnificative din partea IMM-urilor (+26% an/an) şi a companiilor mari (+17% an/an), susţine BRD Pe retail, soldul creditelor nete a crescut cu doar 4% an/an În condiţiile creşterii creditării activele BRD au făcut un salt de circa 12%, la 77 mld. lei „Primele nouă luni ale anului au fost marcate de o creştere puternică a veniturilor, de o atenţie constantă asupra controlului costurilor şi susţinute de o eliberare netă de provizioane în costul riscului“, spune directorul general adjunct al BRD.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primele nouă luni din 2023 un profit net de 1,2 mld. lei, în creştere cu 19,4% faţă de rezultatul din 9 luni/2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor, precum şi a controlului costurilor.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în 9 luni/2023 de 1,23 mld. lei, cu 20,8% mai mare faţă de 9 luni/2022.

„BRD a obţinut performanţe solide în primele nouă luni ale anului 2023, cu un impuls comercial foarte puternic şi rezultate financiare excelente. Perfor­manţa comercială deosebită, însoţită de o calitate ridicată a activelor, s-a tradus prin rezultate financiare excelente. Primele nouă luni ale anului au fost marcate de o creştere puternică a veniturilor, de o atenţie constantă asupra controlului costurilor şi susţinute de o eliberare netă de provizioane în costul riscului. Toate acestea au contribuit la o creştere semnificativă a rezultatului net, Ă20,8% faţă de anul precedent, şi la un nivel ridicat al ROE, de 20,9%“, a declarat Maria Rousseva, director general adjunct al BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă după active de pe piaţa românească.