Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a majorat creditarea cu 8% în S1/2023 şi a obţinut profit record de aproape 1,3 mld. lei, în creştere cu 40%. Ömer Tetik, CEO: Ne-am păstrat ritmul accentuat de creştere a activităţii operaţionale şi am reuşit să susţinem economia şi populaţia, într-o perioadă provocatoare

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Continuăm să investim în creşterea volumelor, a tranzacţiilor şi să finanţăm economia, pentru a asigura prosperitate românilor şi pentru a contribui la micşorarea decalajelor faţă de Vest, prin investiţii.

Autor: Claudia Medrega

28.08.2023, 08:30 856

În S1/2023 Banca Transilvania susţine că a acordat 132.000 de credite persoanelor fizice şi companiilor, în valoare de aproape 15 mld. leiBanca spune că a continuat să susţină antreprenorii şi prin programele naţionale IMM Invest, acordând finanţări de 2,2 mld. lei în S1 Creşterile înregistrate de Banca Transilvania în prima jumătate a anului la nivel de active, credite şi depozite sunt peste media sistemului bancar şi reflectă rolul BT în finanţarea economiei, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală, a obţinut în primul semestru (S1) din acest an un profit net de 1,27 mld. lei, în creştere cu 40% faţă de câştigul din S1/2022, marcând cel mai bun câştig din S1 al băncii din Cluj din ultimii 15 ani. Profitul net consolidat al grupului BT a fost de 1,58 mld. lei, mai mare cu 51% în termeni anuali, potrivit informaţiilor anunţate de bancă la Bursa de Valori Bucureşti.

Câştigul raportat de banca din Cluj a fost influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării credită­rii. Şi cheltuielile operaţio­nale au fost în creştere.

„Rezultatele sunt po­zitive şi suntem mul­ţumiţi de cum a mers banca şi întregul Grup BT. Ne-am păstrat ritmul ac­cen­tuat de creştere a activităţii operaţio­nale şi am reuşit să susţinem economia şi populaţia, într-o perioadă pro­vo­ca­toare. În astfel de momente, de in­certitudine, se vede importanţa unui sis­tem bancar solid, bine capitalizat şi care be­neficiază de o legislaţie predictibilă în susţi­nerea economiei şi a societăţii. Continuăm să investim în creşterea volumelor, a tran­zacţiilor şi să finanţăm economia, pentru a asigura prosperitate românilor şi pentru a contribui la micşorarea decalajelor faţă de Vest, prin investiţii“, a declarat Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO