Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a majorat creditarea cu 16% în T1/2023 şi a obţinut un profit de 676 mil. lei, dublu faţă de 2022. Ömer Tetik, CEO: „Suntem bine capitalizaţi şi pregătiţi să susţinem economia“

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Creşterea consistentă a depozitelor, a creditelor noi şi a bazei de clienţi ne arată încă o dată poziţia bună de care beneficiem în piaţă.

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Creşterea consistentă a depozitelor, a creditelor noi şi a bazei de clienţi ne arată încă o dată poziţia bună de care beneficiem în piaţă.

Autor: Claudia Medrega

08.05.2023, 00:07 709

„Am început anul în forţă, implementând planul nostru de creştere a activităţii băncii şi susţinere a economiei naţionale, în ciuda climatului volatil şi incert“, spune şeful Băncii Transilvania Aproape 60.000 de credite au fost acordate de Banca Transilvania în T1, în valoare de 6,7 miliarde de lei.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală, a obţinut în primul trimestru (T1) din acest an un profit net record de 676 mil. lei, mai mult decât dublu faţă de câştigul din T1/2022, iar profitul net consolidat al Grupului BT a ajuns la 838 mil. lei, potrivit informaţiilor anunţate de bancă la Bursa de Valori Bucureşti.

Câştigul raportat de banca din Cluj a fost influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării creditării. Cheltuielile operaţionale au fost în uşoară scădere.

„Am început anul în forţă, implementând planul nostru de creştere a activităţii băncii şi susţinere a economiei naţionale, în ciuda climatului volatil şi incert atât pe pieţele financiare inter­naţionale, cât şi pe plan intern. Suntem bine capitalizaţi - atât prin încorporarea profitului anului precedent, cât şi prin sumele atrase recent în cadrul emisiunii de obligaţiuni de pe pieţele internaţionale - şi pregătiţi să susţinem economia şi clienţii. În plus, creşterea consistentă a depo­zitelor, a creditelor noi şi a bazei de clienţi ne arată încă o dată poziţia bună de care beneficiem în piaţă. Avem planuri pentru creşterea cotei de piaţă“, a declarat Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO