Bănci și Asigurări

Banca Romaneasca ia 65 mil. euro de la NBG

31.05.2006, 00:00 20

Banca Romaneasca va contracta un credit subordonat de 65 de milioane de euro de la actionarul majoritar, grupul elen National Bank of Greece, a declarat Andreas Maragkoudakis, presedintele bancii.

"Vom contracta in viitorul apropiat un credit subordonat de 65 de milioane de euro, fondurile urmand sa fie folosite pentru sustinerea activitatii de creditare", a spus pentru ZF Andreas Maragkoudakis.

La inceputul anului, grecii de la NBG, principalul actionar al bancii, au mai adus la capital 66 de milioane de euro, ducandu-l astfel la 112 milioane de euro.

NBG, unul dintre cele mai puternice grupuri de pe piata elena, ar vrea sa recupereze acum teren pe piata locala si concureaza in competitia pentru privatizarea CEC. Pe de alta parte, grecii mizeaza si pe crestere organica, avand in plan ca reteaua Bancii Romanesti sa ajunga la 80 de unitati pana la sfarsitul anului.

Banca a reusit anul trecut sa-si dubleze activele, pana la 500 de milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului si-a propus sa realizeze inca o dublare, la aproximativ un miliard de euro.

"Cred ca ne vom atinge aceasta tinta", spune Maragkoudakis. Banca nu a facut publice pana la acest moment rezultatele pe primul trimestru al anului.

Banca Romaneasca a deschis saptamana trecuta o sucursala la Focsani. Pentru perioada urmatoare este planuita deschiderea unei noi unitati, la Piatra Neamt, astfel ca reteaua bancii va ajunge la 48 de unitati teritoriale, dintre care noua in zona de est a tarii. Pana la sfarsitul primului trimestru al anului 2007, reteaua bancii ar trebui sa ajunga la 95 de unitati teritoriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO