Bănci și Asigurări

Aviva: prime brute subscrise de 18 mil. euro in 2006

Aviva: prime brute subscrise de 18 mil. euro in 2006

Shah Rouf, director executiv Aviva Asigurari de Viata

15.02.2007, 20:19 25

Compania de asigurari de viata Aviva Romania a subscris anul trecut prime brute in valoare de 63,9 milioane de lei (18 mil. euro), in crestere cu 30,7% in lei fata de nivelul de 48,9 milioane de lei (13,5 mil. euro) inregistrat in 2005. Cresterea in euro a fost de circa 33,3%.
Activele companiei au crescut cu 31,23% in 2006, valoarea acestora ajungand la 134,6 milioane de lei (38,2 milioane de euro).
"Suntem multumiti de ceea ce am realizat in 2006. Am reusit sa crestem semnificativ la nivelul primelor brute subscrise si sa atragem un numar important de clienti in portofoliul nostru. Ne propunem sa crestem cat mai mult compania noastra de aici si sa castigam o cota cat mai mare de piata", a declarat Shah Rouf, director executiv Aviva Asigurari de Viata. Peste 400.000 de romani au incheiat o polita cu Aviva de la infiintarea companiei in 11 octombrie 2000 si pana in prezent.
Aviva este una dintre cele sase companii de asigurari din Romania care vand polite de asigurare de viata unit-linked, adica asigurari cu fonduri de investitii atasate. Asiguratorul administreaza 13 programe de investitii, denominate in lei, euro si dolari, dintre care doua investesc pe piata imobiliara.
Dintre acestea, programul Practic Max, denominat in lei, cu o structura formata din 50% obligatiuni si 50% actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat un randament de 19,53%, de la lansarea sa din 01.02.2006. O evolutie asemanatoare a avut-o si programul Practic Plus, compus din 75% obligatiuni si 25% actiuni cotate la BVB, care a inregistrat la sfarsitul anului 2006 o crestere de 11,41%.
La finele anului trecut, reprezentantii Aviva si-au manifestat interesul pentru participarea la prima etapa a reformei pensiilor private, reprezentata de pensiile private facultative. Cu toate ca atat Aviva cat si alti asiguratori locali s-au aratat interesati de piata pensiilor private, pana in prezent doar BCR Asigurari de Viata si-a depus dosarul la Comisia de Supraveghere a Sitemului de Pensii Private din Romania.
Investitiile pe care trebuie sa le faca societatile care vor sa administreze fonduri de pensii private se ridica la cateva milioane de euro, capitalul social minim pentru o societate care va administra fonduri din pilonul II (pensii administrate privat) fiind de 4 mil. euro, iar pentru cele care vor administra fonduri din pilonul III (pensii facultative) - de 1,5 mil. euro. Aviva Asigurari de Viata are o forta de vanzari formata din 1.000 de consultanti si manageri si o retea alcatuita din 19 agentii si patru centre de dezvoltare.
Aviva Romania face parte din grupul Aviva, unul dintre cei mai mari asiguratori din Europa si cel mai mare furnizor de asigurari din Marea Britanie. Grupul Aviva a inregistrat anul trecut vanzari de 31,12 miliarde de lire sterline, in crestere cu 22% fata de nivelul din 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO