Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG s-au săturat de pierderi şi trec la restructurări dure în România

Austriecii de la VIG s-au săturat de pierderi şi trec...

Autor: Anelis Baciu

19.08.2014, 19:53 634

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) care deţine pe piaţa locală com­paniile Omniasig, Asi­rom şi BCR Viaţă, vrea să pună capăt afacerilor în pierdere şi a luat decizia de a implementa un set de măsuri dure de restructurare în România, potrivit unui plan de acţiune prezentat în cadrul adunării generale a acţionarilor care a avut loc în luna iunie a acestui an.

Planul propus de austrieci cuprinde şapte măsuri clare printre care se numără schimbarea directorilor financiari ai celor trei asigurători locali, continuarea politicii de majorare a tarifelor pentru poliţele auto şi un control mai strict al costurilor.

Mai mult, VIG intenţionează să rede­seneze structura portofoliului de produse şi să implementeze un „task force“ format din experţi atât din Austria, cât şi din România ai companiei de consultanţă KPMG care vor avea misiunea să cureţe portofoliile celor trei companii.

Întrebaţi de ZF despre data imple­mentării planului de restructurare, dar şi despre efectele obţinute până în prezent, repre­zentanţii VIG, dar şi ai companiilor locale nu au transmis un răspuns până la închiderea ediţiei. Decizia de restructurare a afacerilor locale vine în contextul în care VIG a raportat o pierdere agregată de aproape jumătate de miliard de lei (100 mil. euro) numai anul trecut, la care se adaugă alte câteva sute de milioane de lei din anii anteriori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO