Bănci și Asigurări

Asirom si-a dublat valoarea bursiera in trei luni

25.08.2004, 00:00 16

Actiunile celei de-a doua companii de asigurari de pe piata romaneasca Asirom Bucuresti au urcat ieri cu peste 13% la Bursa Electronica RASDAQ, ajungand pana la o cotatie de 3.200 lei/actiune, valoare dubla fata de cea inregistrata in urma cu trei luni. La finalul lunii mai, o actiune a companiei valora pe piata 1.600-1.700 de lei. Capitalizarea bursiera a Asirom a atins ieri 61,3 milioane de dolari.
Ascensiunea actiunilor companiei de asigurari a venit pe fondul informatiilor privind posibilitatea ca Asirom sa fie preluata de OTP, cea mai mare banca din Ungaria. Asirom a raportat recent cresteri modeste ale indicatorilor financiari pe primele sase luni.
OTP a preluat recent RoBank insa dimensiunea bancii este considerata prea mica de grupul ungar. Astfel, OTP incearca sa creeze un grup financiar integrat, asigurarile fiind unul din domeniile prioritare de investitie. Asirom este detinuta de omul de afaceri Ioan Nicolae prin intermediul Interagro si a rafinariri Astra Romana.
Asirom a avut in prima jumatate a anului prime brute subscrise de 3.105 miliarde de lei (76,1 mil. euro), in crestere cu doar 5,5% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.  Conform reprezentantilor companiei, cresterea mai redusa decat in alti ani se datoreaza faptului ca politele de raspundere civila auto pentru semestrul II an nu au fost inca subscrise,
Cresterea actiunilor Asirom, care s-a produs pe fondul unei valori a tranzactiilor care s-a incadrat in limitele unor sedinte bursiere normale, cu operatiuni in valoare de pana la 300 milioane de lei.
Actiunile Asirom au mai fost tranzactionate la preturi similare celor din ultimele zile la finalul anului trecut, inainte sa piarda locul al doilea pe piata asigurarilor in favoarea Allianz-Tiriac.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO