Bănci și Asigurări

Asigurarile property si Casco au dus cresterea Astra la 44%

07.05.2009, 15:28 24

Astra, companie de asigurari controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a incheiat primele trei luni cu o crestere de 45% a primelor brute subscrise, pana la 199 mil. lei (46,7 mil. euro).

Evolutia s-a datorat asigurarilor de cladiri si bunuri (property), care au urcat cu 367%, pana la nivelul de 60 mil. lei (14 mil. euro), dar si politelor auto Casco, unde primele au crescut cu 48%, pana la 68 mil. lei (15,9 mil. euro). Potrivit ultimelor date disponibile, piata asigurarilor a inregistrat o scadere de 4% in primele doua luni.
"Am avut linii de business care au mers foarte bine, in special property, iar liniile auto n-au avut un regres foarte mare pe anumite zone. Pe property cresterea s-a datorat unei campanii interne, toata forta de vanzari a fost orientata spre acest segment", a declarat Radu Mustatea, directorul general al Astra, a patra companie de pe piata in 2008.
Pe de alta parte, compania a inregistrat o scadere de 16% pe segmentul asigurarilor RCA (raspundere civila auto obligatorie), pana la 53 mil. lei (12,4 mil. euro).
"Pierdem clienti pe RCA din cauza conditiilor din piata, oamenii se uita mult mai atent la pret. Pe toata piata scade numarul de clienti pe RCA, in timp ce parcul auto creste, lucru care ingrijoreaza si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor", spune Mustatea.
Un studiu recent realizat de Uniqa Asigurari (fosta Unita) arata ca 15% din soferii din orasele mari se gandesc sa renunte la asigurarea RCA anul acesta, din cauza dificultatilor financiare, desi aceasta polita este obligatorie.
Din asigurari de raspundere civila Astra a subscris prime de 12 mil. lei (2,8 mil. euro) in primele trei luni, cu 26% mai mult decat in aceeasi perioada din 2008, iar pe asigurari de viata cresterea a fost de 277%, pana la 1,5 mil. lei (0,35 mil. euro). Valoarea daunelor platite de asigurator in aceasta perioada a fost de 70 mil. lei (16,4 mil. euro).
Astra a realizat un profit de 4,3 mil. lei (circa 1 mil. euro) in primul trimestru din 2009.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO