Bănci și Asigurări

Asigurarile de accidente si boala pierd teren

19.08.2004, 00:00 26

Asigurarile de accidente si boala au generat prime brute subscrise de 19 milioane de euro in 2003, in scadere cu 3% fata de anul precedent. Asigurarile de accidente si boala nu au mai atras practic noi clienti, ci dimpotriva.
Aceste produse au drept scop despagubirea prejudiciilor financiare cauzate de producerea diferitelor accidente, dar poate oferi protectie asiguratului si impotriva urmarilor acestora, care pot fi, de exemplu, o incapacitate temporara sau totala de munca, evaluata ca o pierdere de valoare pentru client. De cele mai multe ori, acest tip de produse este vandut drept clauze suplimentare la asigurarile de viata.
Prin incheierea unei polite, compania de asigurare isi asuma responsabilitatea cheltuielilor medicale pentru tratament, dar si prejudiciul provocat de imposibilitatea de a munci in conditii normale, atunci cand este cazul.
Indemnizatiile brute platite pentru acest tip de asigurare au totalizat anul trecut  mai putin de 4.000 de euro. Ritmul de crestere al acestui indicator fata de 2002 nu poate fi calculat, deoarece raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru acest an nu detaliaza pe clase de asigurari generale indemnizatiile brute platite pentru asigurarile directe.
Cele mai importante trei companii pe acest segment au fost Allianz-Tiriac, Asirom si RAI Asigurari, cu subscrieri insumate de 8,8 milioane de euro, adica 46% din totalul pietei.
Allianz-Tiriac a avut un volum al subscrierilor de 3,5 milioane de euro, Asirom de 3,1 milioane de euro, iar RAI Asigurari de 2,2 milioane. Compania Atlassib, care in 2002 se situase pe locul trei in acest clasament cu subscrieri de 2,2 milioane de euro, a incheiat exercitiul financiar 2003 cu un volum de prime brute pe acesta componenta a asigurarilor generale de doar 140.000 de euro.
andrei.frunza@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO