Bănci și Asigurări

ASF: Reducerea capitalului social al Asirom pentru a acoperi pierderile nu are impact în fondurile proprii. Operaţiunea nu presupune ieşiri de flux de numerar din companie, diminuarea altor active sau majorarea altor obligaţii ale societăţii

Ce spune ASF despre reducerea capitalului Asirom pentru acoperirea pierderilor?

ASF: Reducerea capitalului social al Asirom pentru a...

Autor: Mircea Nica

29.08.2023, 09:00 1351

♦ Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii Asirom a hotărât aprobarea reducerii capitalului societăţii, prin reducerea numărului de acţiuni ♦ Acoperirea pierderilor a fost realizată parţial din capitalul social, cu o sumă de 216,5 mil. lei, iar diferenţa până la valoarea de 555,4 mil. lei din rezerve de evaluare şi prime de capital.

Pentru a-şi acoperi pierderile înregis­trate de-a lungul anilor, boardul Asirom a decis să-şi reducă capitalul social cu 216,5 mil. lei, această mişcare fiind hotărâtă în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţiona­ri­lor anul trecut şi aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) recent. Re­prezentanţii autorităţii de supravehgere susţin că reducerea capitalului nu are impact asupra fondurilor companiei, ceea ce înseamnă că indicatorii rămân la un nivel adecvat.

„Acoperirea pierderilor acumulate prin di­minuarea capitalului social nu are impact asu­pra gradului de solvabilitate al societăţii, fiind o ope­ra­ţiune de compensare între ele­men­te bilanţie­re, iar valoarea capitalului so­cial, după acoperirea pier­de­rilor, se menţine peste va­loarea minimă prevăzută de regle­men­tările în vigoare. A­ceastă reducere de ca­pi­tal nu are un impact în fondu­ri­le proprii eligibile pentru a­co­pe­rirea SCR şi MCR, re­prezentând doar o reclasifi­care între ele­men­tele fondu­rilor proprii de rang 1 neres­tric­ţionat. Operaţiunea de re­ducere a capitalului social nu presupune ieşiri de flux de numerar din companie, diminuarea altor ac­tive sau majorarea altor obligaţii ale societăţii“, au explicat reprezentanţii ASF pentru ZF. Adu­narea Generală Extraordinară a Ac­ţio­narilor societăţii Asirom a hotărât aproba­rea reducerii capitalului societăţii, prin redu­ce­rea numărului de acţiuni. Acoperirea pierde­rilor a fost rea­lizată parţial din capitalul social, cu o sumă de 216,5 mil. lei, iar diferenţa până la valoarea de 555,4 mil. lei din rezerve de evaluare şi prime de capital. Asirom a trans­mis cererea iniţială de reducere a capitalului social în cursul lunii martie 2023, iar ultima completare a documen­telor necesare în vedrea aprobării în luna iunie 2023, susţin reprezentanţii ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO