Bănci și Asigurări

ASF: Infuzia de capital ar fi cea mai potrivită soluţie pentru restabilirea indicatorilor prudenţiali la Euroins şi City Insurance, potrivit unor simulări privind administrarea riscului

ASF susţine că a intensificat monitorizarea şi controlul societăţilor Euroins şi City Insurance încă din 2020.

Companiile de asigurări Euroins şi City Insurance deţineau la finalul anului 2020 o cotă de piaţă cumulată de circa 75% pe piaţa RCA, iar în urma unor simulări privind administrarea riscului reiese că cea mai potrivită soluţie pentru restabilirea indicatorilor prudenţiali ar fi infuzia de capital, conform raportului anual al Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF) pentru 2020.

„Având în vedere riscurile identificate, procesele de mo­ni­to­rizare şi control la nivelul celor două societăţi au fost in­ten­sificate, fiind stabilite mai multe măsuri comple­men­tare sancţiunilor apli­cate pentru nerespectarea ce­rinţelor prudenţiale sau de conduită. Pornind de la po­ziţia semnificativă şi re­le­vanţa sistemică ridicată din punct de vedere secto­rial pen­tru aceste două so­cie­tăţi, ASF a realizat mai mul­te simulări cu privire la mo­dalitatea de admi­nis­tra­re a riscului şi de pro­tecţie a asi­guraţilor“, se arată în raportul ASF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.