Bănci și Asigurări

Cum arăta portofoliul City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, în 2020: Cele mai mari expuneri ale City Insurance sunt pe RCA, de peste 80%, pe asigurările de garanţii şi Casco

Cum arăta portofoliul City Insurance, liderul pieţei...

Autor: Mircea Nica

21.07.2021, 19:00 321

♦ City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, are un portofoliu orientat preponderent către asigurările RCA, de garanţii şi Casco, cele trei tipuri de asigurări depăşind 94% din întregul portofoliu al asigurătorului ♦ Alte 9 tipuri de asigurări abia ajung, cumulat, la peste 5% din volumul total al subscrierilor companiei.

City Insurance, companie de asigu­rări care conduce clasamentul celor mai mari jucători de pe piaţa locală, avea la fi­nalul anului 2020 în portofoliu o pondere a asi­gurărilor RCA de peste 80%, potrivit da­telor prezentate în raportul anual al companiei.

Analizând portofoliul City Insurance, se ob­servă că doar în România subscrierile pe zo­na asigurărilor RCA au ajuns la peste 1,7 mld. lei, reprezentând circa 75,7% din valoa­rea totală a primelor brute subscrise la finalul anului trecut.

În plus, datele raportului City Insurance de la finalul anului 2020 arată că societatea are subscrieri de 1,49% în Italia, în libera prestare de servicii, şi 5,89% în Grecia. Procentul de 5,89% de prime subscrise de City în Grecia este reprezentat de zona asigurărilor RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO