Bănci și Asigurări

Ardaf a acumulat o pierdere de 14 mil. euro in noua luni

09.11.2008, 18:32 14

Ardaf, companie preluata recent de holdingul Generali PPF, a incheiat primele noua luni cu o pierdere de aproape 50,8 milioane de lei (13,9 milioane de euro), cu 41% mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui raport publicat de asigurator pe Bursa.

Primele brute subscrise au urcat cu 153% in primele trei trimestre, pana la 285,7 milioane de lei (78,5 milioane de euro).
Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie (RCA) reprezinta peste 67% din portofoliul Ardaf, politele auto Casco 24,5%, iar cele de bunuri si calamitati naturale circa 4%. Celelalte tipuri de asigurari au ponderi reduse.
Despagubirile platite de Ardaf in primele noua luni au fost de 126,3 milioane de lei (34,7 milioane de euro), cu 26% peste valoarea din aceeasi perioada a anului trecut.
Pe segmentul asigurarilor generale Ardaf a obtinut in primele trei trimestre o pierdere tehnica de 50,2 milioane de lei (13,8 milioane de euro), cu 73% mai mult decat in aceeasi perioada din 2007.
Din asigurari de viata, compania a inregistrat o pierdere tehnica de aproape 1,3 milioane de lei (0,34 milioane de euro), in scadere cu 37%.
Actionarii Ardaf au decis recent majorarea capitalului social cu pana la 47 de milioane de lei (circa 12,7 milioane de euro). In urma acestei operatiuni, capitalul va ajunge la valoarea de 119 milioane de lei (32 de milioane de euro).
Ardaf a fost preluata recent de Generali PPF Holding, un joint-venture creat de grupurile Generali (Italia) si PPF (Cehia) care reuneste operatiunile acestora din Europa Centrala si de Est.
In cadrul acestei tranzactii, holdingul a preluat si RAI Asigurari, o companie de mici dimensiuni, specializata pe asigurari de calatorie in strainatate.
Generali PPF mai detine pe piata locala a asigurarilor companiile Generali si Fata. De asemenea, holdingul controleaza Generali Fond de Pensii, al treilea jucator din piata pensiilor private obligatorii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO