Bănci și Asigurări

ANPC: Am extins directiva privind creditele pentru că vrem consumatori implicaţi

Autor: Ciprian Botea

20.10.2010, 23:36 37

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC)spune că a ales să extindă prevederile directivei europene privindcreditele de retail, transpusă prin Ordonanţa de Urgenţă 50/2010,pentru că a dorit să sprijine consumatorii în a lua deciziiinformate şi a se implica activ în relaţiile cu băncile.

"Ceea ce urmărim, dincolo de crearea unui cadru legislativ coerentmenit să asigure respectarea drepturilor consumatorilor şi un mediuconcurenţial echitabil, este implicarea consumatorilor. Modelullegislativ pe care dorim să-l transpunem în practică este centratpe ideea de consumator educat, informat şi activ care îşi cunoaştedrepturile şi nu ezită să şi le apere atunci când este cazul", adeclarat Constantin Cerbulescu (foto), preşedintele ANPC.Principalele elemente adiţionale ale ordonanţei locale se referă laaplicarea prevederilor pentru toate creditele, inclusiv cele înderulare şi garantate cu ipoteci. Implementarea ordonanţei a dus laapariţia unor conflicte deschise între clienţii nemulţumiţi decosturi şi băncile lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO