Bănci și Asigurări

Afacerile BCR Asigurări de Viaţă au urcat cu 37%

Autor: Ciprian Botea

14.11.2010, 23:46 25

BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de grupul aus­triacVienna Insurance, a subscris în primele nouă luni prime brute învaloare de 230 mil. lei (55 mil. euro), în creştere cu 37% faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat reprezentanţiiasigurătorului.

Profitul brut al companiei a avansat de trei ori în acelaşiinterval de timp, la 28,9 mil. lei (6,9 mil. euro). În trimestrulal treilea, BCR Asigurări de Viaţă a subscris prime brute de
76 mil. lei şi a avut un profit de 6,9 mil. lei.

"Primele nouă luni au fost extrem de dinamice. Produsele cucomponentă investiţională (unit-linked) s-au vândut foarte bine înaceastă perioadă şi ne-au permis încă o dată extindereaportofoliului de clienţi", a declarat Florina Vizinteanu,direc­torul general al companiei. Ritmul anual de creştere aafacerilor a încetinit în inter­va­lul iulie-septembrie, după ce înprima jumătate a anului se înregistrase un avans cu 81% a primelorbrute subscrise, la 154 mil. lei.
În primul semestru, creşterea de peste 80% înregistrată de BCRAsigurări de Viaţă pe seama vânzărilor de poliţe unit-linked a traspe plus întreaga piaţă a asigurărilor de viaţă, în contextul încare majoritatea jucătorilor au înregistrat scăderi ale afacerilorîn domeniu.

La nivelul anului trecut, compania se afla în topul primilor treijucători pe segmentul asigurărilor de viaţă, încheind 2009 cu primebrute subscrise de 255 mil. lei (60 mil. euro), corespunzător uneicreşteri cu 60%. Liderul pieţei de asigurări de viaţă este ING, cuprime subscrise de 404 mil lei (96,5 mil. euro) la nouă luni.Vizinteanu anunţa încă din primăvară că are planuri ambiţioase decreştere şi în 2010, fără să precizeze însă şi un obiectiv ferm.Afacerile BCR Asigurări de Viaţă au crescut şi datoritădis­tri­buţiei prin canalul bancar, asigurătorul vânzând produse detip unit-linked şi index-linked pentru clientela VIP a BCR, cea maimare bancă locală după active, cu circa 4 milioane declienţi.
Vienna Insurance Group, care mai deţine pe piaţa locală Omni­asig,BCR Asigurări şi Asirom, a raportat în primele nouă luni un profitbrut de 25,9 mil. euro din operaţiunile deru­late în România, încreştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO