Afacerile BCR Asigurări de Viaţă au urcat cu 37%

Autor: Ciprian Botea 14.11.2010

BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de grupul aus­triac Vienna Insurance, a subscris în primele nouă luni prime brute în valoare de 230 mil. lei (55 mil. euro), în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat reprezentanţii asigurătorului.

Profitul brut al companiei a avansat de trei ori în acelaşi interval de timp, la 28,9 mil. lei (6,9 mil. euro). În trimestrul al treilea, BCR Asigurări de Viaţă a subscris prime brute de
76 mil. lei şi a avut un profit de 6,9 mil. lei.

"Primele nouă luni au fost extrem de dinamice. Produsele cu componentă investiţională (unit-linked) s-au vândut foarte bine în această perioadă şi ne-au permis încă o dată extinderea portofoliului de clienţi", a declarat Florina Vizinteanu, direc­torul general al companiei. Ritmul anual de creştere a afacerilor a încetinit în inter­va­lul iulie-septembrie, după ce în prima jumătate a anului se înregistrase un avans cu 81% a primelor brute subscrise, la 154 mil. lei.
În primul semestru, creşterea de peste 80% înregistrată de BCR Asigurări de Viaţă pe seama vânzărilor de poliţe unit-linked a tras pe plus întreaga piaţă a asigurărilor de viaţă, în contextul în care majoritatea jucătorilor au înregistrat scăderi ale afacerilor în domeniu.

La nivelul anului trecut, compania se afla în topul primilor trei jucători pe segmentul asigurărilor de viaţă, încheind 2009 cu prime brute subscrise de 255 mil. lei (60 mil. euro), corespunzător unei creşteri cu 60%. Liderul pieţei de asigurări de viaţă este ING, cu prime subscrise de 404 mil lei (96,5 mil. euro) la nouă luni. Vizinteanu anunţa încă din primăvară că are planuri ambiţioase de creştere şi în 2010, fără să precizeze însă şi un obiectiv ferm. Afacerile BCR Asigurări de Viaţă au crescut şi datorită dis­tri­buţiei prin canalul bancar, asigurătorul vânzând produse de tip unit-linked şi index-linked pentru clientela VIP a BCR, cea mai mare bancă locală după active, cu circa 4 milioane de clienţi.
Vienna Insurance Group, care mai deţine pe piaţa locală Omni­asig, BCR Asigurări şi Asirom, a raportat în primele nouă luni un profit brut de 25,9 mil. euro din operaţiunile deru­late în România, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.