Opinii

Opinie Dan Pascariu: BNR nu face daruri

BNR nu face daruri

Dan Pascariu este preşedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac România Opiniile din acest articol îi aparţin în exclusivitate autorului şi nu implică în niciun fel instituţiile cu care acesta este asociat.

Autor: Dan Pascariu

04.07.2012, 00:04 893

Am hotărât să fac o pauză de la serialul "BANKINGUL NU E AŞA DE SIMPLU CUM CRED UNII !" pentru a comenta pe marginea unor articole recente, apărute în ZF, cu privire la finanţarea băncilor comerciale de către BNR. Mi-a atras atenţia în mod special articolul directorului editorial al ZF intitulat "BNR a început să finanţeze atât creditele cu buletinul, cât şi fuga băncilor străine" (n.red. - puteţi citi articolul pe www.zf.ro/opinii).

În articolul amintit autorul spune că "BNR a ajuns să finanţeze cu toată forţa şi cu mii (?!) de miliarde de lei sectorul bancar local şi mai ales băncile care aparţin grupurilor financiare internaţionale din Grecia, Austria, Franţa, Olanda sau Marea Britanie" şi că "de fapt BNR finanţează creditele neperformante" ale băncilor comerciale. În plus, într-un articol anterior din ZF se acreditează ideea că "BNR devine o «bancă-mamă surogat» pentru băncile româneşti cu capital străin".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO