Auto

VW nu renunţă şi lucrează la o nouă limuzină Phaeton – sursa de inspiraţie: Porsche Panamera - GALERIE FOTO

VW nu renunţă şi lucrează la o nouă limuzină Phaeton – sursa de inspiraţie: Porsche Panamera - GALERIE FOTO

VW nu renunţă şi lucrează la o nouă limuzină Phaeton

Autor: Bogdan Alecu

26.07.2011, 12:44 524

Volkswagen pregăteşte deja cea de-a doua generaţie a limuzineiPhaeton care urmează a fi lansată în 2015, potrivit siteuluioficial al publicaţiei germane AutoBILD. Noul model nu va mai fiprezentat ca o limuzină clasică, ci ca una avangardistă,reprezentând o evoluţie a actualei linii de design a nemţilor.

Dacă actualul Phaeton a "împrumutat" platforma tehnică modelelorBentley Continental, viitoarea limuzină Phaeton va prelua eaelemente de la Porsche Panamera - unul dintre ele fiind chiar liniaspatelui.

Una din ideile designerilor din Wolfsburg este de a proiecta unPhaeton Sportback, cu hayon, similar lui Porsche Panamera sauFerrari FF, în timp ce o a doua idee propune un portbagaj "lăsat"similar celui de pe Passat CC. Mai mult, cei de la Volkswagen iauîn calcul proiectarea chiar şi a unui Phaeton break, care ar îmbinaluxul specific unei limuzine cu spaţiul unui model de familie. Unastfel de concept devine tot mai popular în clasa de lux, încondiţiile în care un carosier italian deja are în portofoliu unMaserati Quattroporte break în timp ce Ferrari propune acum uncoupe-break în gama sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO