VW nu renunţă şi lucrează la o nouă limuzină Phaeton – sursa de inspiraţie: Porsche Panamera - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 26.07.2011

Volkswagen pregăteşte deja cea de-a doua generaţie a limuzinei Phaeton care urmează a fi lansată în 2015, potrivit siteului oficial al publicaţiei germane AutoBILD. Noul model nu va mai fi prezentat ca o limuzină clasică, ci ca una avangardistă, reprezentând o evoluţie a actualei linii de design a nemţilor.

Dacă actualul Phaeton a "împrumutat" platforma tehnică modelelor Bentley Continental, viitoarea limuzină Phaeton va prelua ea elemente de la Porsche Panamera - unul dintre ele fiind chiar linia spatelui.

Una din ideile designerilor din Wolfsburg este de a proiecta un Phaeton Sportback, cu hayon, similar lui Porsche Panamera sau Ferrari FF, în timp ce o a doua idee propune un portbagaj "lăsat" similar celui de pe Passat CC. Mai mult, cei de la Volkswagen iau în calcul proiectarea chiar şi a unui Phaeton break, care ar îmbina luxul specific unei limuzine cu spaţiul unui model de familie. Un astfel de concept devine tot mai popular în clasa de lux, în condiţiile în care un carosier italian deja are în portofoliu un Maserati Quattroporte break în timp ce Ferrari propune acum un coupe-break în gama sa.