Auto

Porsche aplică strategia Cayenne şi în cazul Panamera – după Turbo S vine dieselul - GALERIE FOTO

Porsche aplică strategia Cayenne şi în cazul Panamera – după Turbo S vine dieselul - GALERIE FOTO

Porsche aplică strategia Cayenne şi în cazul Panamera – după Turbo S vine dieselul

Autor: Bogdan Alecu

03.05.2011, 14:52 477

La doar câteva zile de când Porsche a anunţat şi preţurilepentru România ale modelelor Panamera Hybrid şi Turbo S, cea maiputernică versiune a limuzinei, constructorul german prezintă şiversiunea diesel a limuzinei, care cel mai probabil va majoravânzările cu cel puţin 50%.

La fel ca şi în cazul SUV-ului Cayenne, Panamera va dispune deacelaşi motor diesel V6 de 3,0 litri de origine Volkswagen, darcare acum va dezvolta cu 10 CP mai mult - 250 CP în loc de 240 CP.Mai mult, acesta promite un consum mediu de 6,5 litri, cu 0,3 litrimai mic decât în cazul hibridului, în timp ce nivelul emisiiloreste puţin mai mare - 172 de grame la diesel, faţă de 159 de gramede dioxid de carbon per kilometru în cazul hibridului. În cazul încare se optează pentru pneuri cu rezistenţă scăzută consumul mediuscade la 6,3 litri/100 km.

În ceea ce priveşte preţul, în Germania Panamera diesel costăaproximativ 80.000 de euro, cu 25.000 de euro mai puţin decât încazul hibridului. Pe de altă parte, acesta din urmă dispune de unsistem de propulsie care dezvoltă 380 CP, la care motorul termiccontribuie cu 333 CP. Şi performanţele dinamice sunt tot înavantajul hibridului - dieselul accelerază de la 0 la 100 km/h în6,8 secunde şi poate rula cu cel mult 242 km/h, în timp ce PanameraHybrid atinge 100 km/h în 6 secunde şi atinge 270 km/h.

Panamera diesel este disponibil standard cu o cutie automată cuopt trepte, care transmite puterea roţilor spate.

Vânzările noului Panamera diesel vor demara în luna august aacestui an, când cel mai probabil vor fi comunicate şi preţurileoficiale pentru România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO