Auto

GM, Chrysler: de la faliment la bonusuri record de până la 50% din salariu

GM, Chrysler: de la faliment la bonusuri record de până la 50% din salariu

Autor: Radu Racu

11.02.2011, 15:03 44

Constructorii americani de automobile General Motors (GM) şiChrysler, care au reuşit să revină pe creştere anul trecut după ceîn 2009 au fost salvate de la faliment prin intervenţia statului,vor acorda bonusuri angajaţilor de până la 50% din salariu, conformagenţiei Bloomberg, care citează surse apropiate companiilor.


GM va acorda celor 26.000 de angajaţi prime de până la 50% dinsalariu, însă la nivel managerial valoarea bonusurilor nu va depăşi20% din salariul anual, conform surselor.

Chrysler are 10.700 de angajaţi pentru care va acorda primemedii de 10.000 de dolari, bani care ar putea fi livraţi chiarvineri. Cel de-al treilea gigant auto din SUA - Ford, singuracompanie care a reuşit să iasă din criză pe propriile picioare - vaacorda prime de circa 10% din salarii, conform Bloomberg.

General Motors este cel mai mare producător auto american, cu8,4 milioane de maşini vândute în 2010, în creştere cu 12% faţă deanul precedent. Compania este lider în SUA dar ocupă poziţia a douaîn lume, după Toyota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO