Auto

Cehii care au dat 120 mil. euro pentru depozite lângă autostrada Bucureşti - Piteşti: „Vom lua în calcul noi oportunităţi de achiziţii“

Proiectul Europolis Logistic Park are o suprafaţă de 214.000 mp

Proiectul Europolis Logistic Park are o suprafaţă de 214.000 mp

Autor: Bogdan Alecu

05.02.2015, 00:06 602
Compania cehă P3 Logistic Park a plătit la finalul anu­lui trecut 120 mil. euro, potrivit unor estimări, pentru a prelua proiectul Europolis Logistic Park cu o suprafaţă de 214.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Carrefour, Altex sau eMag.  Vânzătorul a fost grupul austriac CA Immo.
 
„Pentru achiziţia din România am primit finanţare de la bănci internaţionale prezente în România, la Bucureşti. Dobânzile sunt foarte bune acum. În ultimul an situaţia s-a schimbat radical. În noiembrie 2013 băncile erau încă reticente. Acum situaţia s-a schimbat. Politica companiei este aceea de a folosi bănci locale în fiecare ţară în care mergem, iar noi aici dorim să colaborăm cu bănci româneşti“, a spus Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Park.
 
Băncile afişau la sfârşitul anului trecut oferte de credite în lei mai ieftine cu 20% comparativ cu decembrie 2013, dar în paralel bonifica­ţiile la depozite au scăzut cu 30% pe retail şi cu 50% pe corporate. Dobânda medie la creditele noi în lei acordate populaţiei ajungea la 7,2% pe an în decembrie, fiind în scădere cu peste 1,5 puncte procentuale faţă de nivelul de la începutul anului, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO