Cehii care au dat 120 mil. euro pentru depozite lângă autostrada Bucureşti - Piteşti: „Vom lua în calcul noi oportunităţi de achiziţii“

Autor: Bogdan Alecu 05.02.2015
Compania cehă P3 Logistic Park a plătit la finalul anu­lui trecut 120 mil. euro, potrivit unor estimări, pentru a prelua proiectul Europolis Logistic Park cu o suprafaţă de 214.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Carrefour, Altex sau eMag.  Vânzătorul a fost grupul austriac CA Immo.
 
„Pentru achiziţia din România am primit finanţare de la bănci internaţionale prezente în România, la Bucureşti. Dobânzile sunt foarte bune acum. În ultimul an situaţia s-a schimbat radical. În noiembrie 2013 băncile erau încă reticente. Acum situaţia s-a schimbat. Politica companiei este aceea de a folosi bănci locale în fiecare ţară în care mergem, iar noi aici dorim să colaborăm cu bănci româneşti“, a spus Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Park.
 
Băncile afişau la sfârşitul anului trecut oferte de credite în lei mai ieftine cu 20% comparativ cu decembrie 2013, dar în paralel bonifica­ţiile la depozite au scăzut cu 30% pe retail şi cu 50% pe corporate. Dobânda medie la creditele noi în lei acordate populaţiei ajungea la 7,2% pe an în decembrie, fiind în scădere cu peste 1,5 puncte procentuale faţă de nivelul de la începutul anului, potrivit datelor BNR.