Ziarul de Duminică

Weekend în “Natură moartă cu nepot obez”

Weekend în “Natură moartă cu nepot obez”

Autor: Pop Ioan

22.03.2011, 16:09 118

Zilele de sâmbătă, 26 şi duminică,27 martie ora 19.00 aduc la Teatrul Odeon două avanpremiere alespectacolului "Natură moartă cu nepot obez" de IonSapdaru.

Regia este semnată de Eugen Făt,iar scenografia de Constantin Ciubotariu. Din distribuţie fac partePavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu şiNicoleta Lefter.

Ion Sapdaru rezumă astfelconţinutul spectacolului: "Povestea tristă dar şi comică a luiGrasu' Contrabasu este rodul unor experienţe proprii, dar şi alunor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiescalături".

Ion Sapdaru este actor, regizor,profesor de teatru şi dramaturg. A studiat la Institutul de Teatrudin Chişinău şi Institutul de Cinematografie din Moscova. Înultimii ani a jucat în mai multe filme de succes din "noul val",printre care "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "California Dreamin'"şi "Hârtia va fi albastră". A fost distins cu numeroase premii înţară (Braşov, Timişoara, Vaslui, Sf. Gheorghe, Constanţa, Galaţi,Cluj, Piatra Neamţ) şi străinătate (Ucraina, Franţa, Germania,Italia), atât pentru rolurile interpretate în teatru şi film cât şipentru regie.

Eugen Făt a absolvit în 1997cursurile secţiei de română-engleză la Universitatea de Nord dinBaia Mare, iar în 2007 pe cele de regie teatru la UniversitateaBabeş Bolyai din Cluj. A montat la Teatrul Municipal din Baia Mare,Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Teatrul de Nord din Satu Mare,Teatrul "I.D. Sârbu" din Petroşani. La Teatrul Dramatic "FaniTardini" din Galaţi, unde este angajat, a regizat "Femeia ca uncâmp de luptă" de Matei Vişniec, "Tot ce se dă" de Ioan Peter,2008, "Labirintul Irinei - alb", 2009, "Cutia Pandorei" de KatalinThuróczy, 2010.

În 2010 piesa "Natură moartă cunepot obez" a fost montată de Ion Sapdaru la Teatrul Naţional"Vasile Alecsandri" din Iaşi.

Premiera spectacolului are locmiercuri, 30 martie, ora 19.00.

Preţul biletelor este de 31,80 leiîntreg şi 15,90 lei redus.

Durata spectacolului este de 1h 20min.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO