Weekend în “Natură moartă cu nepot obez”

Autor: Pop Ioan 22.03.2011

Zilele de sâmbătă, 26 şi duminică, 27 martie ora 19.00 aduc la Teatrul Odeon două avanpremiere ale spectacolului "Natură moartă cu nepot obez" de Ion Sapdaru.

Regia este semnată de Eugen Făt, iar scenografia de Constantin Ciubotariu. Din distribuţie fac parte Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu şi Nicoleta Lefter.

Ion Sapdaru rezumă astfel conţinutul spectacolului: "Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu' Contrabasu este rodul unor experienţe proprii, dar şi al unor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături".

Ion Sapdaru este actor, regizor, profesor de teatru şi dramaturg. A studiat la Institutul de Teatru din Chişinău şi Institutul de Cinematografie din Moscova. În ultimii ani a jucat în mai multe filme de succes din "noul val", printre care "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "California Dreamin'" şi "Hârtia va fi albastră". A fost distins cu numeroase premii în ţară (Braşov, Timişoara, Vaslui, Sf. Gheorghe, Constanţa, Galaţi, Cluj, Piatra Neamţ) şi străinătate (Ucraina, Franţa, Germania, Italia), atât pentru rolurile interpretate în teatru şi film cât şi pentru regie.

Eugen Făt a absolvit în 1997 cursurile secţiei de română-engleză la Universitatea de Nord din Baia Mare, iar în 2007 pe cele de regie teatru la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. A montat la Teatrul Municipal din Baia Mare, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Teatrul de Nord din Satu Mare, Teatrul "I.D. Sârbu" din Petroşani. La Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi, unde este angajat, a regizat "Femeia ca un câmp de luptă" de Matei Vişniec, "Tot ce se dă" de Ioan Peter, 2008, "Labirintul Irinei - alb", 2009, "Cutia Pandorei" de Katalin Thuróczy, 2010.

În 2010 piesa "Natură moartă cu nepot obez" a fost montată de Ion Sapdaru la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi.

Premiera spectacolului are loc miercuri, 30 martie, ora 19.00.

Preţul biletelor este de 31,80 lei întreg şi 15,90 lei redus.

Durata spectacolului este de 1h 20 min.