Ziarul de Duminică

Un artist socant propus drept Omul anului

07.06.2000, 00:00 26



Centrul International Biografic din Cambridge l-a nominalizat de curand pe artistul sucevean Constantin Ungureanu Bose pentru a fi desemnat Omul anului 2000-2001, dinstinctie ce se acorda numai catorva ilustre personalitati ale comunitatii internationale.

Centrul britanic este unul dintre liderii mondiali in ceea ce priveste editarea biografiilor cu mai mult de 20 de titluri "Who's Who" in 132 de editii separate. Cu prilejul nominalizarii, Constantin Ungureanu Bose va primi din partea institutului si o medalie de onoare - semn al pretuirii de care acesta se bucura. Povestea celebritatii sale destul de controversate a inceput acum trei ani, cand artistul a expus in Galeriile Catacomba din Suceava o serie de lucrari considerate de catre biserica drept scandaloase.

Oripilati de ideea ca aceste lucrari ar fi chiar expresia Antihristului pe Pamant, politistii au intervenit in forta la numai 30 de minute de la deschidere, pentru stoparea "propagandei de materiale obscene". Anul acesta, nu mai departe de ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, pictorul recidiveaza curajos, vernisand in acelasi loc ca acum 3 ani expozitia "Insomnii liturgice".

In aceeasi traditie, expozitia de acum, considerata de majoritatea prietenilor sai mai scandaloasa decat prima, a primit tot felul de etichetari negative, fiind vizitata mai in gluma, mai in serios de o echipa operativa a IJP. Spre deosebire de acum trei ani, efectul vizual al expozitiei nu a mai dus la deschiderea unei anchete penale. Mai mult decat atat, pasiunea Centrului International Biografic pentru personalitati controversate, socante, va da in acest an roade neasteptate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO