Ziarul de Duminică

Suferinţă într-o mare de maci/ de Stelian Ţurlea

Suferinţă într-o mare de maci/ de Stelian Ţurlea

Suferinţă într-o mare de maci/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

19.04.2011, 23:44 79

Jasper Fforde

Cazul Jane Eyre

Editura Humanitas fiction

Traducere din engleză şi note de Carmen Toader. O carte tradusăîn peste 20 de limbi, un bestseller internaţional. Este primulroman dintr-o serie de mare succes în Marea Britanie, America şimulte ţări din Europa. Thursday Next este o eroină care pleacă înurmărirea unuia dintre cei mai căutaţi criminali, Acheron Hades,cel care răpeşte personaje din cărţi. Jasper Fforde s-a născut în1961 în Londra. Acesta este romanul său de debut, care adevenit un bestseller imediat după publicare, fiind apreciat şi depublic, şi de critici, datorită formulei originale ce îmbinăelementele de fantasy şi science fiction cu cele de thrillerliterar.

Amitav Ghosh

O mare de maci

Editura Taj

Traducere din limba engleză de Mihnea Columbeanu. Romanul a fostfinalist la Booker Prize 2008 şi aparţine unuia dintre cei mai mariromancieri indieni, născut în 1956. Ghosh şi-a scris toate cărţileîn limba engleză, iar cea de faţă este cea mai ambiţioasă carte asa, voluminoasă, chiar prolixă, care se vrea o epopee grandioasă aprimei jumătăţi a secolului al XIX-lea, pe fundalul războiuluiopiului. Este prima parte a unei trilogii, în care se amestecăiubiri interzise de opreliştile de castă, rajahi faliţi şicolonişti britanici hrăpăreţi, veştminte, obiceiuri şi mâncăruriexotice, corăbii şi cutume sinistre (femeia arsă pe rugul funeraral soţului). Romanul excelează prin termenii marinăreşti sau tipicicivilizaţiei indiene, greu de înţeles fără note de subsol - şi, dealtfel, o perfomanţă pentru traducător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO