Ziarul de Duminică

Stâlpul infamiei din centrul Bucureştiului

Stâlpul infamiei din centrul Bucureştiului

Stâlpul infamiei din centrul Bucureştiului

03.02.2012, 00:00 209

Cum torturau strămoşii noştri

La sediul Muzeului Municipiului Bucureşti va fi organizată în perioada 3 februarie - 10 iunie 2012, expoziţia "Instrumente medievale de tortură" (foto 1) din colecţia personală a lui Piotra Buczkowskiego, Polonia. Vernisajul a avut loc ieri, de 2 februarie, în sala cu oglinzi a Palatului Şuţu. Expoziţia cuprinde peste 50 de obiecte de tortură originale folosite în evul mediu. Printre exponate se numără: Ghetele alsaciene - sec. XVI, Biciul, Bock sau Capra vrăjitoarelor, armamentul paznicilor închisorilor şi al apărătorilor legilor, Fiica gunoierului sau barza - sec. XVI, Stâlpul infamiei din lemn, Leagănul lui Iuda, Ancora umilinţei etc.

Serialul de televiziune "Firma"

Considerat unul dintre cei mai talentaţi autori din lume în materie de thrillere juridice, John Grisham a publicat numeroase cărţi care au devenit rapid filme de succes. Unul dintre ele este romanul Firma, ecranizat pentru prima oară în anul 1993, protagonistul peliculei fiind starul de cinema Tom Cruise. O nouă adaptare a romanului, un serial cu acelaşi nume, în 22 de episoade, se va lansa şi în România în data de 19 februarie 2012, pe postul de televiziune AXN. (foto 2. Episoadele vor fi difuzate în multe alte ţări din întreaga lume.)

Echipa de distribuţie, formată din Josh Lucas (The Lincoln Lawyer) şi Juliet Lewis (Natural Born Killer), se bucură, pe lângă prezenţa unor producători executivi de talia lui Lukas Reiter (Law and Order), de participarea a însuşi autorului John Grisham.

Magia nudului

La Readers Café (Bucureşti str. Grigore Alexandrescu 89-97, Metropolis Cente, parter), a avut loc vineri, 27 decembrie, vernisajul expoziţiei de grafică "Magia Nudului" (foto 3-4), semnată de artistul Valentin Tănase. "Valentin Tănase este un artist suprarealist complet, spun organizatorii, al cărui act artistic a luat o diversitate de forme, de la benzi desenate la pictură, grafică şi sculptură".

Prezenta expoziţie cuprinde 42 de lucrări de grafică, reprezentând nudul feminin în felurite ipostaze seducătoare, pentru întâia oară oferite privirii publicului larg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO