Ziarul de Duminică

Premianti la Concursul de manuscrise

Premianti la Concursul de manuscrise
06.10.2006, 20:26 57

Anul trecut, Uniunea Scriitorilor din Romania a organizat un concurs de manuscrise pentru toate genurile de literatura. Volumele premiate au fost publicate in vara acestui an la Editura Cartea Romaneasca. Prezentam cartea lui Dan Mihu Piese de schimb in acest numar, in pagina de teatru. Mihu a obtinut Premiul pentru Dramaturgie. In cadrul acestei rubrici ne vom ocupa de celelalte premii, de poezie si proza. Toate volumele beneficiaza de o tiparire eleganta si fiecare text este prezentat pe coperta a patra de un critic literar.

Violeta Ion - Marta. Volumul a obtinut Premiul pentru Poezie. Nascuta in 1973, Violeta Ion este o debutanta in poezie. Criticul Al. Cistelecan sustine totusi ca "nu pare o debutanta. Frazarea ei, atat cea gramaticala, cat si cea imaginativa, are un ritm exersat si precis".

Augustin Cupsa - Perforatorii. Premiul pentru Proza. Autorul, nascut in 1980, este si laureat al Concursului de debut al Editurii Cartea Romaneasca. Este considerat deja "unul dintre cei mai promitatori prozatori contemporani. Perforatorii este un amestec de realism si de absurditati avangardiste, de seriozitate si de ludic". (Nicolae Manolescu)

Ilinca Bernea - Semnul Lunii. Premiul pentru Proza. Nascuta in 1974, Ilinca Bernea a mai publicat versuri si proza. "Arta Ilincai Bernea este incantatie si petrecere a lumii prin gand, unde fiintele si lucrurile sunt mereu supuse incercarilor sau provocarilor unui joc cu margelele de sticla." (Luiza Palanciuc)

Andrei Mocuta - Povestiri din adanci tinereti. Premiul pentru Proza. La numai 21 de ani, Andrei Mocuta trece printr-o experienta-limita cutremuratoare. Scriind, incearca sa demonstreze ca se poate salva prin cuvant. Si reuseste. O scriitura de o coerenta uimitoare, dublata de lecturi esentiale, asimilate si distilate in patru povestiri de o mare puritate, extrasa din adancul unei tinereti greu incercate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO