Ziarul de Duminică

Mentor şi „Jocul interior”/ de Ziarul de duminică

Mentor şi „Jocul interior”/ de Ziarul de duminică

Mentor şi „Jocul interior”/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

02.09.2011, 00:04 106

W. Timothy Gallwey - Jocul interior şi Munca. Concentrare, învăţare, plăcre şi mobilitate la locul de muncă. Traducere de Simina Diaconu şi Magda Bunea.Prefaţă de Peter Block. Cartea este produsul celor peste douăzeci de ani pe care Tim Gallwey i-a dedicat aplicării şi dezvoltării metodei Jocului interior, este lucrarea prin care el aduce ideile Jocului interior în lumea afacerilor.

Ideea că metodele noastre standard de predare şi de antrenare reduc performanţa e una cu totul radicală. Mai mult, dacă instruirea nu merge, atunci ce merge? Ceea ce aduce deosebit cartea lui Tim este nu numai faptul că defineşte natura interferenţei învăţării cu performanţa, ci oferă variante îmbucurător de concrete pentru a le îmbunătăţi pe amândouă, reducând totodată partea de instruire şi direcţionare. În aceasta constă abordarea genială a lui Tim Gallwey: el a înţeles cum învăţăm şi şi-a petrecut viaţa elaborând metode prin care ne putem dez-organiza în vederea unei organizări şi realizări de sine superioare.

Ce veţi învăţa cu ajutorul acestei cărţi: Munca văzută ca prestaţie este o definiţie depăşită. Munca este învăţare, bucurie şi performanţă; Nu există abilitate generală mai importantă pentru învăţare şi pentru atingerea excelenţei decât concentrarea atenţiei; Cei trei contributori esenţiali la concentrare sunt:conştientizarea, alegerea şi încrederea; Fixarea obiectivelor de învăţare prin metoda Quest/ Caută: Calităţi, Înţelegere, Expertiză, Gândire strategică, Timp; Metoda STOP: Stai câţiva paşi mai în spate.Trage învăţăminte, gândeşte-te.Organizează-ţi gândurile.Porneşte;Eşti directorul general al unei corporaţii extraordinare. Corporaţia despre care vorbeşte este fiinţa umană; Coachingul şesteţ ca "trasul cu urechea" la procesul de gândire al cuiva. Autocoaching şi un instrumentar pentru coach-ul care aplică metoda Jocului interior; Jocului interior în muncă înseamnă "să înveţi să înveţi" şi să "gândeşti singur".

W. Thimothy Gallwey, dr. Edward S. Hanzelik, dr. John Horton - Jocul interior şi Stresul. Domină provocările vieţii şi împlineşte-ţi potenţialul. Traducere de Magda Bunea. "Această carte este dedicată tuturor oamenilor care caută stabilitate, calm şi înţelepciune pentru a face faţă provocărilor vieţii", spune autorul principal. W. Timothy Gallwey face aici echipă cu doi medici reputaţi, pentru a oferi un ghid unic pentru sănătatea mintală în lumea volatilă de astăzi. Jocul interior şi Stresul aplică principiile cunoscute din seria atât de populară a lui Gallwey (Jocul interior), care au ajutat atleţi de pretutindeni, ne introduce în managementului stresului - personal, profesional, financiar, fizic - şi ne arată cum să accesăm resursele interioare pentru a face faţă provocărilor vieţii şi a ne împlini potenţialul.

"În prima parte a cărţii - încearcă să ne convingă editura - veţi înţelege ce este stresul, cum apare şi care este propriul nivel de stres. În partea a doua, înveţi să domini stresul, vei afla în detaliu care sunt resursele din interiorul tău ce pot fi accesate pentru a combate stresul. Partea a treia este de departe cea mai importantă: Jocul interior - Unelte de lucru te învaţă opt tehnici practice şi eficiente pentru a face faţă stresului. Este o carte pentru cei care au o viaţă stresată şi sunt pregătiţi să schimbe acest lucru. Jocul interior şi Stresul este utilă şi celor care deţin controlul asupra stresului din viaţa lor; acestora le oferă unelte verificate de dominare a stresului pe care să le adauge la arsenalul personal de resurse de stres management. Ce veţi învăţa cu ajutorul acestei cărţi: principiile Jocului interior în contextul stresului; care este propriul nivel de stresare sunt resursele proprii şi cum puteţi forma cu ele un scut de apărare împotriva stresului; 8 tehnici practice şi eficiente pentru a face faţă stresului."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO