Ziarul de Duminică

Magie si vraji

Magie si vraji
02.11.2007, 17:29 148

Editura Corint Junior publica mai multe colectii de romane pentru copii si adolescenti cu ilustratii uimitoare, personaje surprinzatoare si lumi fantastice care transforma fiecare carte intr-un spectacol: Lumea disc pentru copii si tineret, seriile De-a dreptul ucigatoare, Septimus Heap si Tara Duncan, Copiii lampii fermecate, Cartile Inorogilor si Cartea timpului - toate literatura fantasy. Aproape tuturor le sunt comune magia si vrajile. Iata alte cateva titluri aparute in ultima vreme.

Terry Pratchett - O palarie plina de cer. O poveste din lumea disc. Traducere de Corina Jinga. Scriitorul este foarte cunoscut pentru inventarea lumii disc, care a avut mare succes la public. In cartea de fata continua aventurile micii vrajitoare Tiffany Suferind, de numai unsprezece ani, care obisnuieste sa iasa din trupul ei. Dar exista ceva care abia asteapta sa dea peste un trup pe care sa-l ia in stapanire. Tiffany trebuie sa se apere si sa invete repede sa fie o vrajitoare.

Debi Gliori - Magie de-a dreptul ucigatoare. Traducere de Dana Popescu. O poveste care se petrece intr-un castel, cu personaje uluitoare: un tata rapit de Mafie, o mama care urmeaza cursuri de vrajitorie, o doica vrajitoare sadea, trei copii dedicati aventurii si o multime de fiare mitice.

Angie Sage - Septimus Heap. Magie. O alta carte plina de minuni, vraji si surprize, nascuta dintr-o imaginatie bogata. Septimus Heap este un copil care isi descopera vocatia de vrajitor.

Angie Sage - Septimus Heap. Cartea a doua. Zborul. Ilustratii de Mark Zug. Traducere de Irina Bojin. La un an dupa ce si-a descoperit chemarea de vrajitor, Septimus Heap invata minunata arta a descantecelor, vrajilor si a altor forme de magie. Dar la castelul in care traieste apare o amenintare.

Matthew Skelton - Endymion Spring. Traducere de Cristina Jinga. In puterea noptii, o silueta invesmantata intr-o mantie trage un cufar greu pe strazile acoperite de zapada. Cufarul, impodobit cu imagini de fiare mitologice, nu poate fi deschis decat atunci cand coltii capetelor de sarpe ale incuietorii sale dau de gustul sangelui. Peste alte cateva secole, intr-un raft din bibliotecile Oxfordului, un baiat atinge o carte ciudata si simte o intepatura in deget. Cartea are pagini albe, fara cuvinte, dar hartia ei are niste vinisoare subtiri care o strabat si care par sa tremure, de parca ar fi insufletite. Pe o pagina incep sa apara cuvinte - dar nu le poate vedea nimeni in afara baiatului. Un secret din negura timpului iese la iveala. E doar inceputul misterului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO