Ziarul de Duminică

Ghid esenţial pentru atingerea succesului în vânzări şi în marketing/ de Stelian Ţurlea

Ghid esenţial pentru atingerea succesului în vânzări şi în marketing/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

24.02.2011, 23:28 40

Christine Harvey,în colaborare cu Bill Sykes

În căutareaprofitului

Editura CurteaVeche

Această carte are efectul unei forţe motrice pentrutot ceea ce înseamnă marketing, acoperind o gamă extinsă desubiecte - de la analiza situaţiei curente a companiei, până laimplementarea unui nou plan de afaceri şi de la controlulmanagerial până la interfaţa dintre vânzări, finanţe, producţie şiservice. Lucrarea se bazează pe experienţa a sute de companii -unele mari, altele mici - din lumea întreagă. Este indispensabilăpentru manageri şi întreprinzători, dar şi pentru acei angajaţicare doresc să se situeze în viitor pe poziţii manageriale. Înplus, este esenţială pentru studenţii care se pregătesc să pătrundăîn universul afacerilor. Şi este binevenită pentru cei implicaţi învânzări şi în alte activităţi conexe. Traducere din limba englezăde Simona-Maria Codrescu şi Daniela-Georgiana Arşinel. Volumulapare în colecţia Cărţi-cheie, coordonată de DoruSomeşan.

Christine Harvey e considerată un fel de guru alafacerilor, iar Bill Sykes este recunoscut drept un expert îndezvoltare organizaţională. Împreună, cei doi autori ne dezvăluiecâteva secrete de business: Lucrurile fundamentale pe care trebuiesă le ştii despre vânzări; Modul perfect de a motiva; Tehnicile debază pentru a facilita procesul de vânzare-cumpărare; Cele mai bunecăi de a dărâma bariera obiecţiilor; 6 moduri de a nu mai pierdeinutil contracte; Analiza situaţiei curente şi crearea zonelor dedezvoltare; Succese şi eşecuri pe pieţele internaţionale;Consolidarea planurilor de viitor.

Putem spune că este o carte de afaceri extrem depragmatică. Incluzând o serie de tehnici testate, această lucrarevă ajută în dezvoltarea eficienţei personale şi de afaceri. Şi esteo lectură obligatorie mai ales pentru cei interesaţi de extindereaafacerii.

Christine Harvey e o femeie de afaceri solicitatăca orator în întreaga lume. Este autoarea a şase cărţi de afacerişi leadership devenite bestseller şi publicate în 22 de limbi, darşi a unor serii de articole care au apărut în Los Angeles Times şiîn alte 100 de ziare şi reviste importante. E cunoscută mai alespentru sesiunile de training în vânzări, marketing, management,comunicare, motivare şi leadership, susţinute în faţa a peste100.000 de persoane, din peste 20 de ţări. A fost prima femeie şiprimul cetăţean american care a prezidat Camera de Comerţ dinLondra. Este trainer pentru armata SUA şi pentru diverse companiidin întreaga lume. A fost directorul unei firme specializate încapital de risc şi preşedintele unei societăţi de investiţii. Estegazda unei emisiuni TV pe teme sociale, politice şi economice.Locuieşte în Tucson, Arizona, cu soţul şi cei trei copii ai lor.

Bill Sykeseste fondator şi manager al Sykes Consultants,companie specializată în dezvoltare organizaţională şi înîmbunătăţirea rezultatelor de afaceri. Printre clienţii săi senumără diferite asociaţii profesionale, companii industriale şifirme de servicii. Împreună cu Christine Harvey, a pus bazeleseriei de seminarii de mare succes "Cum să ai vânzări eficiente",axate pe dezvoltare personală şi organizaţională. Este coautor almai multor cărţi. Bill Sykes a acumulat experienţă corporatistă laHorlicks Pharmaceuticals, în grupul Beecham şi la Black and Decker.Activitatea în afaceri internaţionale l-a purtat prin OrientulÎndepărtat, în America de Nord şi de Sud şi în Europa. Este deorigine britanică şi deţine o diplomă în management. Timp de 15ani, a locuit împreună cu familia sa în America.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO