Ziarul de Duminică

Dicţionar de drept civil şi proceduri civile/ de Ziarul de duminică

Dicţionar de drept civil şi proceduri civile/ de Ziarul...

Autor: Ziarul de Duminica

18.04.2013, 23:50 162

Dumitru Rădescu, Elena Rădescu, Georgeta Stoican

Dicţionar de drept civil şi proceduri civile

Editura C.H.Beck

Colecţia Lexicon juridic. Editura CH Beck vine în sprijinul dumneavoastră, ţinând cont de interesul şi permanenta preocupare pe care aţi manifestat-o pentru pregătirea continuă, cu o ofertă specială pentru lucrarea Dicţionarul de drept civil şi de proceduri civile. Dicţionarul de drept civil şi de proceduri civile reprezintă o încercare de a defini noţiunile de drept civil, precum şi pe cele ale procedurii civile de drept comun, la care s-au adăugat cele instituite prin unele proceduri speciale în materie civilă. Demersul de faţă porneşte de la „Dicţionarul de drept privat” din 1997 şi are în vedere, cu preponderenţă, Codul civil al României (Legea nr. 287/2009 publicată în M.Of. nr. 511 din 24 iulie 2009), cât şi proiectul de Cod de procedură civilă în forma trimisă Parlamentului în cursul anului 2009.

Lucrarea oferă instrumente moderne pentru sfera actelor şi faptelor juridice din acest secol, la elaborarea cărora au fost avute în vedere, pe de-o parte, evoluţiile doctrinei şi jurisprudenţei române din secolele XIX şi XX, iar, pe de altă parte, necesităţile unui stat de drept civil (privat), membru al Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO