Ziarul de Duminică

Cum să devii un lider autentic

Cum să devii un lider autentic
19.08.2010, 23:39 28

Jeffrey Pfeffer
Resursele umane în ecuaţia profitului
Editura All

Jeffrey Pfeffer este profesor, deţinător al catedrei deComportament Organizaţional de la Graduate School of Business laUniversitatea Stanford, autor a opt cărţi. În volumul de faţă elfurnizează o îndrumare extrem de utilă pentru un management alresurselor umane mai profitabil, mai sensibil şi mai uman. Pe bazacercetărilor, el construieşte o ipoteză de afaceri convingătoare,conformă căreia cultura şi capacitatea unei companii - derivate dinfelul în care îşi administrează oamenii - sunt adevăratele şidurabilele surse de avantaj competiţional. Autorul analizeazămotivele pentru care pană şi cele mai inteligente organizaţii ajungsă facă uz de şabloane dăunătoare atunci când îşi adminstreazăangajaţii şi oferă o suită de paşi specifici, aplicabili, care potfi urmaţi pentru a obţine o performanţă mai bună. Traducere deMircea Laurenţiu Ştefancu.

RobGoffee, Gareth Jones
De ce ai fi tu şeful?
Editura All

Autorii sunt parteneri fondatori ai Creative ManagementAssociates, o organizaţie care lucrează cu mai multe companii detop, fiind lideri globali în materie de cultură corporatistă,proiectare organizaţională şi dezvoltare a leadershipului. Deşicartea de faţă îşi are originea într-o singură întrebare, eafurnizează un şir impresionant de răspunsuri la misterele şidilemele legate de activitatea de leadership. Traducere de VeronicaGolub.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO