Ziarul de Duminică

CULISE DE EDITOR/ Noutati la RAO

CULISE DE EDITOR/ Noutati la RAO
03.02.2010, 15:19 68
Alice Hoffman - "Al TreileaInger"
In "Al Treilea Inger", Alice Hoffmanurzeste o poveste magica si uluitoare despre trei femeiindragostite de barbati nepotriviti: incapatânata Madeleine Hellerse indragosteste fara speranta de logodnicul surorii ei; FriedaLewis, fiica unui doctor, fugita de acasa, devine muza unui starrock lipsit de noroc; iar frumoasa Bryn Evans trebuie sa secasatoreasca in scurt timp cu un englez, desi inca il mai iubestein secret pe fostul ei sot.
In centrul romanului se afla Lucy Green, care seautoinvinovateste pentru un accident tragic la care asistase pecând avea 12 ani, si care petrece 40 de ani in cautarea celui de-alTreilea Inger, cel despre care este convinsa ca este menit sa-iredea credinta pierduta.
Evocând cu iscusinta King's Road, Knightsbridge si Kensingtondin Londra zilelor noastre si plimbându-ne cu maiestrie prin timp,"Al Treilea Inger" este o carte de o frumuseterara despre natura unica, alchimica, a dragostei.
Cartile lui Alice Hoffman au devenit aproape intotdeaunabestselleruri imediat dupa aparitie, unele fiind si ecranizate("Practical Magic"si"Aquamarine"). Romanele ei au primit mentiuneade carti remarcabile ale anului in publicatii importante precum"The New York Times","Entertainment Weekly","The Los AngelesTimes"si revista "People", iarpovestirile si lucrarile de nonfictiune au aparut in "The NewYork Times", "The Boston Globe Magazine", "Kenyon Review","Redbook", "Architectural Digest", "Gourmet" si"Self".
Traducere - Alecsandra Beizadea.
Gloria Goldrich - "Cina cu Anna Karenina"
In "Cina cu Anna Karenina" de GloriaGoldrich, sase femei se reunesc intr-un grup de lectura,impartasind aceeasi pasiune pentru literatura. Desi nu suntprietene, fiecare nutreste o profunda intelegere pentru celelalte.Sau cel putin asa cred ele.
Intr-una dintre noptile in care s-au adunat pentru a discutadespre carti, afla cu uimire ca tânara cea mai invidiata din grupdivorteaza de sotul ei cel perfect pentru un motiv pe care nu vreasub nici o forma sa-l divulge celorlalte. Faptul ca o casnicie ceparea idilica s-a dovedit atât de vulnerabila le uluieste,impingându-le sa speculeze asupra cauzelor si asupra motivului carear constitui tradarea absoluta in propria relatie.
De-a lungul unui an, in timpul unor discutii despre romanelelor preferate, ele dezvaluie povara, amaraciunea si adevaruldureros pe care le-au tinut ascunse, si, facând asta, incearca sagaseasca curajul de a deschide un nou capitol in viata lor.
Scrisa cu o intuitie remarcabila, "Cina cu AnnaKarenina"analizeaza vietile complexe si prieteniile femeilormoderne. Din rivalitatile lor ascunse, ce pornesc de la problemelepe care le au cu sotii sau cu iubitii, naratiunea poetica a GlorieiGoldrich extrage emotiile individuale si stradaniile lor de adepasi situatiile
critice, cu umor si inteligenta.
Traducere - Ana Niculescu.
Bill Napier - "Tripticul"
Anticarul Harry Blake este angajat de un proprietar bogat saevalueze un document vechi de 400 de ani. La inceput, acesta paresa fie doar un jurnal codificat in mod ciudat al unui tânar matelotaflat la bordul celebrei expeditii elisabetane a lui Sir WalterRaleigh din 1585. Dar când clientul lui Blake este omorât si viataii este amenintata, el isi da seama ca a deschis o usa catre unmister pentru care merita sa ucizi... Caci ingropate in scriereacriptica exista mentiuni bizare despre "un scop secret", marturiiinfioratoare privind crime stravechi si o dezvaluire uluitoare:localizarea unei nepretuite relicve sfinte, considerate pierdute demai mult de un mileniu.
Profesorul Bill Napier este un om de stiinta care a studiat inScotia, obtinând specializarea in astronomie. Mult timp a fostfascinat de zvonurile despre o conspiratie din secolul al XVI-lea,care a combinat astronomia, istoria si religia intr-un complot carear fi schimbat lumea pentru totdeauna. Icoana misterioasa din"Tripticul" constituie cheia catre aceastaconspiratie, inspirata partial de catre John Dee, astronomulreginei Elisabeta I. Dee era si spion care actiona din umbra subnumele de cod 007.
Traducere - Diana Balteanu.
David Morell - "Cârtite"
Hotelul Paragon, un model de lux inca de pe vremea cand a fostconstruit, in 1901, de catre un milionar excentric, e in praguldemolarii. De zeci de ani circula diverse legende si zvonuri caremai de care mai sordide despre disparitia proprietarului sau;acesta fusese gasit mort pe plaja la un an dupa inchidereahotelului, in 1968. In ciuda aparentei pustietati, exista persoanecare au alta parere.
Cârtitele. Desi ei prefera sa li se spuna "exploratoriurbani". Pasiunea si sarcina lor e sa exploreze locurile parasite,in care nimeni nu are acces, si sa scoata la iveala secretelepastrate acolo cu atâta inversunare. In mod evident, activitatealor e cel putin ilegala. Mottoul lor: "Nu furati decât imagini; nulasati decât urme
de pasi".
Robert Conklin, profesor de istorie la Universitatea dinBuffalo, impreuna cu trei dintre fostii sai elevi, i-au descoperitsavoarea. Intr-o noapte de octombrie urmeaza "sa afle" ce ascundvestigiile hotelului, ocazie cu care au acceptat sa fie insotiti deun oarecare Balenger, ziarist de la "New YorkTimes"care vrea sa scrie
un articol pentru a arata fata nevazuta a acestor "expeditii".Dar aparitia unui strain trezeste nenumarate suspiciuni. Cândcârtitele incep operatiunea, ceea ce descopera trece dincolo delimita imaginatiei: soareci mutanti, o pisica alba cu cincipicioare si... zgomote de pasi si voci care rasuna la subsol.
Asa ca Balenger nu afla doar o simpla poveste, ci descopera cesimti atunci când se dezlantuie infernul.
Numele lui David Morrell este strâns legat de cel alpersonajului pe care l-a creat: John Rambo. S-a nascut la data de24 aprilie 1943, in Kitchener, si este un scriitor american deorigine canadiana. A scris 28 de romane care s-au publicat de-alungul timpului in 26 de tari. In 1970 si-a inceput cariera deprofessor de engleza la Universitatea din Iowa. Desi visa sa devinascriitor inca de la vârsta de 16 ani, a cunoscut celebritatea odatacu publicarea cartii "First Blood", in1972, cea in care ia nastere faimosul personaj Rambo. Din anul 1986a renuntat la slujba de profesor la universitate pentru a se dedicain intregime scrisului. David Morrell este co-presedinte alInternational Thriller Writers Organization. Cartile sale au fosttraduse, pâna acum, in 26 de limbi. In 2005 a câstigat Premiul BramStoker.

Traducere - Mihai Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO