Ziarul de Duminică

Bookfest 2012/ de Ziarul de duminică

Bookfest 2012/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.05.2012, 00:08 365

În perioada 30 mai-3 iunie 2012, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 ale Complexului Expoziţional Romexpo va avea loc o nouă ediţie a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest. Respectând tradiţia creată prin invitarea unei ţări la fiecare ediţie, Bookfest 2012 se bucură de participarea Franţei ca oaspete de onoare.

Printre personalităţile care vor marca prezenţa franceză au fost deja confirmaţi scriitorul Michel Houellebecq, cunoscutul producător şi moderator de emisiuni culturale Bernard Pivot, academicianul Dominique Fernandez şi autorii Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra şi Yann Appery.

Salonul Internaţional al Cărţii Bookfest anunţă prezenţa autorilor români de primă mărime pe agenda lansărilor de carte pregătite pentru ediţia 2012. Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Gabriel Liiceanu au confirmat că se vor afla la Bookfest 2012, fiecare dintre cei patru scriitori urmând să lanseze în cadrul târgului câte un volum nou.

"Bookfest este unul dintre cele mai importante evenimente din spaţiul cultural autohton care îşi asumă misiunea de a promova lectura şi produsele editoriale de calitate, oferind un mediu deschis de manifestare a diversităţii valorilor româneşti şi internaţionale. Ne bucurăm să-i anunţăm pe cei care aşteaptă an de an deschiderea Bookfest că şi în 2012 vor avea ocazia să-şi întâlnească aici autorii favoriţi, să intre în dialog cu personalităţi reprezentative ale culturii europene, să ia parte la evenimente interesante şi să descopere recomandări de lectură care îi vor inspira cu siguranţă. Alături de invitatul nostru de onoare, Franţa, pregătim foarte multe surprize frumoase care vor răsplăti aşteptările publicului nostru", a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul Bookfest.

Cea de a VII-a ediţie a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest va reuni peste 150 de expozanţi, într-un spaţiu ce depăşeşte 4.000 mp: edituri, distribuitori de carte, tipografii şi companii partenere Bookfest. În cele cinci zile ale salonului sunt aşteptate peste 250 de evenimente: lansări şi prezentări de carte, cd-uri şi audio-book-uri, expoziţii, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalităţi ale lumii literare, jurnalişti, profesionişti din spaţiul artistic.
Copiii se vor bucura şi anul acesta de o atenţie specială din partea organizatorilor, care le vor pregăti de ziua lor, pe 1 Iunie, un program cu multe momente surpriză.

Ediţia Bookfest 2012 va fi organizată sub egida Federaţiei Editorilor din România, în colaborare cu Ambasada Franţei la Bucureşti şi Institutul Francez şi cu susţinerea oferită de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Muzeul Ţăranului Român.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată în fiecare an de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO