Ziarul de Duminică

Azi aveţi prima întâlnire cu “Directorul de Resurse Umane”/ de Ziarul de Duminică

Azi aveţi prima întâlnire cu “Directorul de Resurse Umane”/ de Ziarul de Duminică

Azi aveţi prima întâlnire cu “Directorul de Resurse Umane”

03.02.2011, 23:30 58

Artmark deţine 70% din piaţa tranzacţiilor de artă dinRomânia

Casa de Licitaţii Artmark a înregistrat la sfârşitul anului 2010vânzări în valoare totală de 5,5 milioane de euro. Cifra reprezintă68% din volumul total al vânzărilor de anul trecut pe piaţaromânească de artă.

Evoluţia Artmark, companie care s-a lansat în urmă cu doi ani, afost rezultatul numeroaselor recorduri atinse la licitaţiileorganizate în 2010. Printre altele, Artmark a tranzacţionat cea maiscumpă lucrare vândută vreodată pe piaţa de artă din România -"Păstoriţa", semnată Nicolae Grigorescu (foto 1) şi adjudecatăpentru 175.000 de euro.

Din seria premierelor Artmark au mai făcut parte organizareaprimului duplex naţional între două săli de licitaţie de artăsituate în oraşe diferite, depăşirea a peste 100 de recorduri deautor stabilite în cadrul celor 12 licitaţii organizate în 2010 şiprima licitaţie din România cu vânzări de peste 1,2 milioaneeuro.

"Misiunea Directorului de Resurse Umane"

Din 4 februarie, pe marile ecrane din România ruleazăcoproducţia româno-israeliană "Misiunea Directorului de ResurseUmane" (foto 2), cea mai recentă peliculă a multipremiatuluiregizor israelian Eran Riklis.

Filmată în toamna lui 2009 în Israel şi România, pelicula este otragicomedie bazată pe un bestseller din 2004 scris de Abraham B.Yehoshua. Filmul descrie călătoria unui om ce lasă în urmă unIerusalim dominat de teroare şi violenţă şi ajunge într-un colţîndepărtat din Europa de Est, pentru a reda demnitatea unei femeipe care nu a cunoscut-o niciodată.

Distribuţia filmului include o importantă echipă românească:Irina Petrescu, Papil Panduru, Bogdan Stanoevici, cărora li seadaugă actriţa israeliană de origine română Rozina Cambos.

"Misiunea Directorului de Resurse Umane" a obţinut - în cadrulGalei de Decernare a Premiilor Industriei de Film Israeliene OphirAwards, desfăşurată pe 21 septembrie 2010 - cinci trofee, pentruCel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea maibună actriţă într-un rol secundar (Rosina Cambos) şi Cea mai bunăcoloană sonoră.

În palmaresul filmului se află şi Premiul Publicului, obţinut încadrul celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de Film de la Locarno(Elveţia).

Începe Stagiunea de Jazz

Orchestrele si Corurile Radio si Radio Romania Culturalorganizeaza, in perioada februarie - iunie 2011, Stagiunea deJazz. Aceasta cuprinde o serie de cinci recitaluri lunare cutematica diferita sustinute de membri ai Big Band-ului Radio sistudenti ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.Recitalurile vor fi inregistrate si difuzate de Radio RomaniaCultural si prezentate de Maria Balabas.

Stagiunea de Jazz debuteaza miercuri, 9 februarie 2011,ora 19.00, la Teatrul ACT, cu un program dedicat unuia dintre ceimai populari compozitori de jazz - George Gershwin. Ana CristinaLeonte (voce), Cristian Soleanu (saxofoane), Ciprian Pop (chitara),George Natsis (pian), Michael Acker (contrabas) si Vlad Popescu(baterie) sunt cei care vor recrea "Gershwin's BeautifulWorld".

Din program: "Fascinating rhythm", "Someone to watch over me","The man I love", "Summertime", "They can't take that away fromme".

Programul urmatoarele recitaluri din Stagiunea de Jazz:

- 9 martie - "...years after Petrucciani"

- 13 aprilie - "O scurta istorie a chitarei"

- 11 mai - "Footprints/Music of Wayne Shorter"

- 8 iunie - "Muzica in Romania inainte de 1950"

Pretul unui bilet este de 30 lei. Pentru informatii: 0723 103103; info@teatrulact.ro.

România la Festivalul de Film de la Berlin 2011

Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc va fi prezentăpentru a patra oară consecutiv cu un stand românesc în BerlinaleFilm Market (foto 3), organizat în cadrulFestivalului Internaţional de Film de laBerlin (10-20 februarie 2011).

În acest context, va fi reeditată cea de-a cincea ediţie acatalogului Romanian Films, o broşură detaliată care cuprinde toateproducţiile româneşti de lung metraj şi documentar ce au avutpremiera în ultimii 3 ani sau care urmează a fi lansate în primaparte a anului 2011.

APFR continuă astfel campania de promovare şi susţinere aindustriei de film româneşti, demarată cu mai mulţi ani în urmă şisusţinută de o serie de evenimente cinematografice, printre care senumără Festivalul Internaţional de Film Transilvania, GalaPremiilor Gopo, Noaptea albă a Filmului Românesc.

Pe lângă standul de prezentare, cinematografia românească va fireprezentată la cea de-a 61-a ediţie a Berlinalei de două filme descurt-metraj prezente în competiţia Berlinale Shorts 2011: 15Iulie (R. Cristi Iftime) şi Apele tac (R. Anca MirunaLăzărescu).

15 Iulie spune povestea a doi tineri care decid săpetreaca un weekend la Braşov. Fata îşi convinge prietenul sătreacă şi pe la bunica ei, unde îşi descoperă tatăl într-o ipostazămai puţin obişnuită. În rolurile principale se regăsesc actoriiAdrian Titieni şi Lorena-Andrada Zăbrauţanu.

În Apele tac, a cărei acţiune se petrece în Româniaanului 1986, Gregor şi Vali vor să fugă din ţară, trecând Dunăreaînot, spre partea sârbă. Pentru a fi sigur de reuşita fugii, Gregorare o singură condiţie: Vali trebuie să îşi lase soţia în urmă.Filmul este o co-producţie Filmallee (Germania) Strada Film şi îiare în rolurile principale pe Toma Cuzin, Andi Vasluianu şiPatricia Moga.

APFR va organiza şi în acest an mult aşteptata petrecereromânească -unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest tipdin cadrul Berlinalei - la care vor fi invitaţi producători,distribuitori, reprezentanţi ai fondurilor de finanţare directoride festivaluri, presă de specialitate etc. Aceştia vor aveaposibilitatea să întâlnească regizorii, producătorii şidistribuitorii români prezenţi la Berlin, să fie informaţi desprenoutăţile cinematografiei româneşti şi, nu în ultimul rând, să sebucure de un concert susţinut de DJ DuBase.

Standul românesc de la Berlin este organizat în colaborare cuCentrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român dela Berlin.

TIFF Silent Cinema @ The Ark, Bucureşti

Organizatorii celui mai important eveniment cinematografic dinRomânia, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) aupregătit o surpriză de proporţii publicului cinefil din Bucureştiîn perioada 30 ianuarie - 3 aprilie: cinemateca TIFF Silent Cinema@ The Ark (foto 4).

În fiecare duminică seară, de la ora 20.00, la The Ark,bucureştenii se vor putea bucura de o experienţă unică: vizionareaunui film de la TIFF sau recomandat de TIFF într-un locneconvenţional, intim, familiar, confortabil, în care fiecarespectator va primi şi folosi pe durata proiecţiilor o pereche decăşti wireless cu ajutorul cărora îşi va putea crea un spaţiupropriu de ascultare şi receptare a mesajului încorporat înprodusul cinematografic.

Din selecţia filmelor ce vor fi prezentate la The Ark fac parteproducţii de renume în circuitul festivalier: Whisky (Uruguay,2004): Premiul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard,Cannes, 13-Negru (Franţa, 2005): Trofeul Luigi de Laurentiisşi PremiulC.I.C.A.E.- Géla Baluani, Veneţia,Katalin Varga (România-Ungaria-Marea Britanie, 2009): Ursul deArgint pentru contribuţie artistică deosebită, Berlin,filmenominalizate la Premiile Academiei Europene de Film:Noi Albinosul (Irlanda, 2003): la categoria Cel mai bun actor,Tomas Lemarquis, Dragoste de-o vară (SUA, 2004): nominalizat la4 categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bunăactriţă, cel mai bun director de imagine, şi chiar filmenominalizate la Oscar: Persepolis (Franţa, 2007): lacategoria cel mai bun film de animaţie şi Venus (SUA, 2006): lacategoria cel mai bun actor în rol principal, PeterO'Toole.

Ca urmare a succesului înregistrat de Cinemateca TIFF laCluj-Napoca în toamna anului trecut, Asociaţia pentru PromovareaFilmului Românesc (APFR) doreşte să aducă festivalul mai aproape decinefilii din întreaga ţară, prin cât mai multe seri de cinemamarca TIFF, conceptualizate diferit în fiecare locaţie.

TIFF Silent Cinema este un concept nou pentru cinefilii fidelifestivalului, care se vor putea bucura individual într-un spaţiucomun, de 10 filme foarte diferite, selecţia fiind un mix întregenurile dramă, comedie, thriller, animaţie, documentar, care săacopere o paletă cât mai largă de gusturi şi să aducăcinematografia de artă în atenţia unui public din ce în ce mainumeros.

Deschiderea cinematecii TIFF Silent Cinema @ The Ark va avea locduminică, 30 ianuarie, cu proiecţia filmului latino-americanWhisky, în regia lui Juan Pablo Rebella şi Pablo Stoll, o dramăimpresionantă, multi-premiată.

Pentru mai multe informaţii despre programul săptămânal alcinematecii TIFF Silent Cinema @ The Ark puteti pagina de facebookhttp://www.facebook.com/cinematecatiff

Intrarea la proiecţii se va face pe bază de bilet, cu valoare de10 lei, ce va putea fi achiziţionat direct de la locaţie: TheArk: Str. Uranus 150, sector 5, Bucureşti(vis-a-vis depiaţa de flori George Coşbuc, fosta Calea Rahovei 196 A).

Încep înscrierile pentru Animation Worksheep

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'estorganizează workshopul Animation Worksheep (foto 5), opremieră în peisajul educaţional românesc.

Destinat tinerilor animatori români cu diferite niveluri deexperienţă - fiind eligibili pentru înscriere atât realizatorii cumai multă experienţă, cât şi începătorii care dovedesc aptitudinide grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie -Animation Worksheep va oferi câteva oportunităţi unice înţara noastră, iar cursanţii şi publicul larg vor putea urmărirezultatele atelierului pe marele ecran, în cadrul celei de-a şaseaediţii a Anim'est, care va avea loc în perioada 7-16octombrie 2011 la Bucureşti.

15 cursanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vorparticipa la prima ediţie a Animation Worksheep - un cursteoretic şi practic de animaţie 2D şi 3D, desfăşurat la PensiuneaMistral Spa (5 stele) din Şimon-Bran timp de două săptămâni, înperioada 4-17 aprilie 2011, la finalul căruia fiecare participantva avea în portofoliu un nou scurtmetraj de animaţie şi oexperienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, având ladispoziţie software şi hardware de ultimă generaţie, precum şitraineri cu reputaţie. Participanţii vor fi împărţiţi pe treigrupe, fiecare coordonată de câte un trainer, care îi va ghida peaceştia şi le va oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unuiscurtmetraj de animaţie, va lucra alături de ei pe teme şiexerciţii pregătitoare şi va realiza o evaluare zilnică. În timpulliber, participanţii vor avea acces la toate facilităţile pensiunii(de la piscină la mese de ping pong, biliard, sală de fitness sausaună).

Trei dintre animatorii români "pe val", cu o experienţă bogatăîn film, producţii de publicitate, şi jocuri video, vor coordonaAnimation Worksheep, vor preda cursurile teoretice şi vorsuperviza îndeaproape partea practică a atelierului.

Dragoş Ştefan, specializat în efecte vizuale, animaţie,grafică pentru producţii cinematografice şi publicitare, esteunul dintre fondatorii studioului bucureştean DSG. Carierasa de animator include colaborări numeroase cu două dintre cele maiprestigioase studiouri de film de animaţie din Europa: companiilebritanice Framestore şi The Mill. Mai multe referinţedin munca lui Dragoş se găsesc pe site-ul său oficial,www.dragosstefan.ro.

Înscrierile la Animation Worksheep au loc în perioada 26ianuarie - 27 februarie 2011, iar cei care doresc să participe suntrugaţi să trimită prin e-mail, pe adresa workshop@estenest.ro, menţionândîn subiectul e-mailului ANIMATION WORKSHEEP:

  1. Câte un CV cu informaţii relevante şi date de contactcomplete;

  2. O scrisoare de intenţie care să cuprindă o autoevaluare aaptitudinilor şi o prezentare a aspiraţiilor în ceea ce priveşteparticiparea la Animation Worksheep;

  3. O adresă FTP sau un link de unde pot fi descărcate materialerelevante realizate de candidat: animaţie sau artwork de grafică /design. Ca o alternativ[, aceste materiale pot fi trimise şi prinpoştă, la adresa de mai jos;

  4. Opţional, candidaţii pot trimite şi un sinopsis, o idee sau unscenariu de scurtmetraj de animaţie (2 minute).

Dacă există materiale care nu pot fi trimise în formatelectronic, DVD-uri şi / sau schiţele pot fi expediate şi prinpoştă, pe adresa Str. Gen. Berthelot, nr. 98, sector 1, Bucureşti,menţionând pe plic ANIMATION WORKSHEEP şi datele de contactcomplete ale expeditorului.

Asociaţia Estenest va anunţa numele participanţilor selecţionaţipentru Animation Worksheep până pe data de 7 martie, inclusiv.Taxa de participare pentru cursanţi este de 800 RON, iarstudenţii beneficiază de o taxă redusă la 500 RON, care includcazare, masă, training, precum şi folosirea resurselorhardware / software ale Workshopului - pe toată perioadaacestuia. Nu se percepe taxă pentru înscrierea la preselecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO