Ziarul de Duminică

ATELIER / Trenul care aduce teatru

ATELIER / Trenul care aduce teatru
21.05.2009, 13:53 17

Desi ultima calatorie a avut loc in 1977, acum Orient Express-ul revine, gratie unui proiect international inedit : dramaturgi din Turcia, Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Germania au scris texte care au ca principala tema trenul, teatre din aceste tari au produs aceste piese, Caile Ferate din Turcia au pus la dispozitie un tren special, cu un vagon-scena, iar in 25 mai trenul porneste din Ankara cu „opriri teatrale" pentru reprezentarea celor 7 spectacole rezultate in 13 gari de pe teritoriul tarilor participante. Parcursul se incheie cu Festivalul Teatru Orient Express din Stuttgart, care va reuni toate productiile in perioada 9-19 iulie.

Din Romania, Teatrul National craiovean „Marin Sorescu" s-a alaturat acestei propuneri indraznete, in dorinta de a se integra intr-un circuit international de resurse, de a sustine schimburile de experienta dintre artisti si a dezvolta noi proiecte culturale. Spectacolul Teatrului National din Craiova, cu piesa Occident Express de Matei Visniec, in regia lui Alexandru Boureanu, va fi prezentat de zece ori alaturi de celelalte productii ale teatrelor participante.

In tara, trenul aduce „Ex-Press" de Sirin Aktemur Toprak (Teatrul de Stat din Turcia) si „80 days and 80 nights" de Soeren Voima (Schauspiel Stuttgart, Germania). Ele vor fi jucate in Gara Baneasa din Bucuresti (27, 28 mai), in Gara din Craiova (29, 30 mai) si in Gara din Timisoara Nord (31 mai, 1 iunie). Reprezentatiile de la Bucuresti vor avea loc cu sprijinul Primariei Capitalei si ArCuB.
Intrarea fiind libera pentru toate reprezentatiile din acest program. Pentru spectacolul din Bucuresti, rezervarile de loc se pot face la ArCuB (tel: 021.319.26.91).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO