ZF Transilvania

USV Iaşi a accesat un proiect european de 25 mil. euro pentru construirea unui complex dedicat învăţământului dual

USV Iaşi a accesat un proiect european de 25 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

05.10.2023, 16:21 95

Universitatea de Ştiinţele Vieţii ’’Ion Ionescu de la Brad’’ (USV) Iaşi, în calitate de lider de proiect, alături de alţi 15 parteneri din mediul public şi privat, au accesat un proiect european de aproape 25 mil. euro, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unui complex integrat pentru îmbinarea activităţilor teoretice cu cele practice. Complexul presupune realizarea unui spaţiu care să asigure toate serviciile sociale necesare: cantină, cazare, sală de sport, cât şi laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generaţie, pentru a se putea desfăşura practica la diverse niveluri.

’’În condiţiile diversificării continue a nevoilor pieţei muncii a apărut necesitatea ca educaţia profesională să devină preponderent duală. Proiectul răspunde unei mari provocări a mediului economic şi anume crearea unei rute profesionale complete pentru învăţământul tehnic superior. USV Iaşi şi UTI Iaşi sunt cei mai mari formatori în domeniul ingineriei, respectiv ofertanţi de muncă calificată în domeniul tehnic şi sunt principalii creatori de abilităţi şi competenţe tehnice din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est’’, a declarat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iaşi, într-un comunicat de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO