ZF Transilvania

Solutiile software aduc 3,8 mil. euro pentru Transart Cluj-Napoca

01.04.2008, 17:20 28

Compania Transart din Cluj-Napoca, furnizor de solutii software, estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 3,8 mil. euro, ceea ce reprezinta o majorare a indicatorilor financiari cu aproximativ 35% fata de anul 2007. Anul trecut firma clujeana a obtinut vanzari totale de peste 2,8 mil. euro, in crestere cu 55% fata de anul precedent.
"Mizam in continuare pe cresterea vanzarilor tinand cont de cererea mare pe piata pentru solutile informatice adresate companiilor care desfasoara activitati de comert en-gros, import si distributie. In prezent solutile noastre integrate ERP, SFA, sunt dezvoltate atat pentru companiile medii spre mari cat si pentru firmele mai mici pentru care implementam aplicatile optimizate Neomanager 7 si Hermes", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Cioata, consultant marketing Transart.
La inceputul acestui an compania a finalizat lucrarile de constructie ale noului sediu din Cluj-Napoca, conducerea Transart nedorind sa ofere informatii cu privire la valoarea acestei investitii, si a deschis o noua filiala la Miercurea-Ciuc.
"Ca urmare a cresterii numarului de clienti pentru solutile software dezvoltate de compania noastra, speram ca pana la sfarsitul acestui an sa devina functional un Call Center prin intermediul caruia sa raspundem mai eficient solicitarilor venite din piata", spune Mircea Cioata.
Portofoliu de produse Transart cuprinde solutii software pentru automatizarea fortei de vanzare si merchandising, sisteme de tip ERP pentru companiile care desfasoara activitati de distributie, comert, servicii, auto si asamblare. Compania clujeana dezvolta si solutii software pentru managementul firmelor, aplicatii pentru contabilitatea, gestiunea si salarizarea companiilor medii si mari. Transart desfasoara activitati in cadrul sediului central din Cluj-Napoca si prin intermediul filialelor din Timisoara, Bucuresti, Iasi si Miercurea-Ciuc.
Printre clientii furnizorului clujean de solutii software pentru afaceri se numara companiile Unilever South-Central Europe, InBev/Interbrew (Croatia, Ungaria, Bulgaria si Romania), Kraft Foods Romania, Philip Morris Romania, Henkel & TDG Romania, Elite Romania, Friesland Foods Romania, Jidvei Romania, Prodvinalco, Mobexpert, C&S Distribution, Eximtur, Star Lubricants.
"Am finalizat in acest an doua noi module ale produsului Hermes si am demarat implementarea aplicatiei la diferiti clienti din zona de comert si distributie a materialelor de constructii, instalatii si produselor electrice", spune Mircea Cioata. Compania Transart intentioneaza ca in acest an sa dezvolte noi proiecte pentru companiile mari din sectorul FMCG-ului international si national, proiecte axate pe solutia Hermes Sales&Merchandising si Key Account Management.
Potrivit reprezentantului Transart anul trecut numarul de angajati al companiei a crescut cu 10%, in prezent compania avand 110 salariati, cea mai importanta crestere numerica inregistrandu-se in cadrul echipelor de implementare si asistenta post-implementare pentru divizia de solutii ERP.
Compania a fost infiintata in anul 1997, cu principal obiect de activitate furnizarea de solutii software pentru piata de afaceri. In luna iulie a anului trecut compania a devenit partener ISV (Independent Software Vendor) al Motorola Enterprise Mobility Division in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO