ZF Transilvania

Proiect european de 3 mil. lei pentru reabilitarea unui centru de îngrijire copii din Oradea

Proiect european de 3 mil. lei pentru reabilitarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

13.01.2013, 15:07 200

Primăria Oradea derulează un proiect în valoare totală de 3 mil. lei (circa 660.000 de euro), din care peste 2,4 mil. lei (550.000 de euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru reabilitarea şi modernizarea centrului de îngrijire copii, din Piaţa 1 Decembrie. Lucrările de execuţie pentru reabilitarea acestui centru vor fi demarate săptămâna viitoare de către compania Dan&Dan Construct din Oradea.

Lucrările presupun reabilitare termică a imobilului, extinderea clădirii existente prin mansardarea acesteia, lucrări de înlocuire a instalaţiilor de apă, electricitate şi încălzire, realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu handicap locomotor, dar şi recompartimentarea unor spaţii interioare. 

Totodată, se vor reface finisajele interioare şi exterioare, se va reabilita  gardul de împrejmuire a centrului, se va amenaja spaţiul verde şi se va dota cu echipamente de joacă specifice. Conform contractului, termenul de finalizare al lucrărilor este 1 decembrie 2013.

Reabilitarea şi modernizarea centrului de îngrijire copii din Oradea se realizează prin fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană".

laurenţiu.cotu@zf.ro      

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO