ZF Transilvania

Proiect de 1,9 mil. euro pentru reabilitarea unei sinagogi din Oradea

Proiect de 1,9 mil. euro pentru reabilitarea unei...

Autor: Laurentiu Cotu

20.12.2012, 14:44 257

Primăria Oradea a semnat contractul de finanţare pentru proiectul ‘’Promovarea turismului religios prin valorificarea patrimoniului comunităţilor evreieşti din Oradea-Debrecen’’, în valoare totală de circa 1,9 mil. euro.

Proiectul a fost depus în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Debrecen şi este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România (2007-2013).

Proiectul presupune valorificarea din punct de vedere turistic, cultural şi religios a două obiective aparţinând patrimoniului comunităţilor evreieşti din România (Oradea) şi Ungaria (Debrecen). Astfel, municipiul Oradea va reabilita şi introduce în circuitul turistic sinagoga Zion. Lucrările vor viza restaurarea, consolidarea, conservarea şi reconversia funcţională a sinagogei. Noua funcţiune propusă pentru sinagogă este de sală multifuncţională (de conferinţe, concerte, expoziţii sau lansări de carte).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO