ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte peste 7 mil. lei în modernizarea străzii 9 Mai

Autor: Laurentiu Cotu

17.05.2012, 17:16 190

Municipalitatea Sibiu a câştigat un proiect european în valoare totală de aproape 7,3 mil. lei (peste 1,6 mil. euro), din care 5,4 mil. lei (1,2 mil. euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a străzii 9 Mai din municipiu.

Acesta este este cel de-al cincilea proiect care primeşte finanţare din fonduri structurale în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, depus de municipalitatea sibiană în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul ''Poli de dezvoltare urbană''. Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni.

Investiţia vizează lucrări de reabilitare a structurii carosabilului şi a trotuarelor, amenajarea de locuri de parcare şi a zonei de intersecţie denumită Straja Dragonilor. Lungimea străzii este de aproximativ 500 de metri, suprafaţa totală ce urmează a fi reabilitată fiind de 9.085 mp.

În cadrul proiectului sunt incluse şi lucrări la reţelele de distribuţie de apă, transport de apă, de canalizare menajeră şi reţeaua de canalizare pluvială. Pentru reabilitarea completă a străzii 9 Mai sunt prevăzute şi lucrări de reamenajare a iluminatului public. Sistemul de iluminare al străzii se va schimba, corpurile de iluminat urmând să fie aşezate pe stâlpi metalici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO