ZF Transilvania

Investiţie de peste 44 mil. lei pentru extinderea ambulatoriului corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor

Investiţie de peste 44 mil. lei pentru extinderea...

Autor: Laurentiu Cotu

13.09.2023, 17:44 103

Primăria Oradea a demarat un proiect de investiţii de 44,1 mil. lei (8,9 mil. euro), fără TVA, finanţat din fonduri europene şi din bugetul propriu al municipalităţii, pentru extinderea ambulatoriului corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor. Contractul aferent lucrărilor de execuţie a fost semnat între municipiul Oradea si asocierea formată din companiile Precon Transilvania (lider de asociere) şi Lemacons, Termoline, Romger General Trade & Consulting, avându-i ca subcontractanţi pe Al.Se.Ro Impex şi Medical Gazplus. Investiţia presupune extinderea actualei clădiri a unităţii spitaliceşti pe latura vestică şi nordică, ocupând o parte din platforma existentă destinată accesului auto şi parcării, o porţiune din spaţiul verde existent şi drumul de acces în spatele terenului aferent imobilului.

’’Este nevoie de acest nou ambulator pentru că cel actual, de pe strada Republicii, nu oferă condiţii optime pentru cei care îi trec pragul şi, totodată, este necesar ca sediul administrativ să funcţioneze într-un spaţiu corespunzător. Dincolo de acest ambulator va fi construită parcarea supraterană a spitalului, care va fi legată printr-o pasarelă pietonală de noua clădire.’’, a spus Florin Birta, primarul Oradiei, într-un comunicat de presă.

Suprafaţa construită a clădirii propuse este de 5.491 mp, iar suprafaţa desfăşurată este de 30.290 mp. Durata de execuţie este de 18 luni. Proiectul presupune şi dotarea cu aparatură şi mobilier medical, precum şi cu mobilier non-medical necesar desfăşurării activităţii ambulatoriului.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO