ZF Transilvania

Francezii de la Energom angajează 20 de ingineri şi tehniceni la Cluj

Francezii de la Energom angajează 20 de ingineri şi...

Autor: Laurentiu Cotu

07.04.2013, 16:52 1391

Producătorul de echipamente şi tablouri electrice Energom din Cluj, controlat de francezii de la Peintamelec, intenţionează să recruteze în acest an încă 20 de ingineri şi tehnicieni, în special tineri cu studii tehnice şi cunoştiinţe de limbă franceză, ajungând astfel la peste 100 de angajaţi.

“Sunt locuri de muncă la Cluj-Napoca în domenii precum automatizări, electric, mecanic, materiale plastice, unde există în continuare cerere pentru tineri calificaţi. Inginerii, tehnicienii şi informaticienii francofoni au oportunităţi reale în ţară şi în străinătate” a declarat Pascal Fesneau, director general Energom şi consul onorific al Franţei la Cluj-Napoca.

Compania Energom a realizat în 2011 o cifră de afaceri de peste 15,6 mil. lei (3,7 mil. euro), cu un număr mediu de 71 de angajaţi, conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice. Energom produce echipamente electro-mecanice pentru industrie, automatizări industriale, tablouri electrice, ansamble şi sub-ansamble mecanico-sudate, confecţii metalice.

Compania Energom a fost înfiinţată în anul 2002 şi este membră a grupului francez Peintamelec. Grupul înregistrează afaceri totale de 50 mil. euro şi are 400 de angajaţi în cele cinci unităţi de producţie din Franţa şi România.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO