ZF Transilvania

Facultatea de Psihologie din Cluj are un nou centru de cercetare, investiţie de 2 mil. euro

Facultatea de Psihologie din Cluj are un nou centru de cercetare, investiţie de 2 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

08.09.2011, 17:25 775

Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, a inaugurat în Cluj-Napoca un nou centru de cercetare şi sevicii de specialitate, investiţie estimată la circa 2 mil. euro. Lucrările de construcţie au fost demarate în urmă cu trei ani, iar investiţia este susţinută în mare parte din fondurile proprii ale Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

Complexul Camelot (Clinical Amphitheatre for Excellence Laboratories Of Therapies) este format din clădirea Avalon (Advanced Virtual Applications Laboratories of Napocensis), care găzduieşte "Platforma de roboterapie şi psihoterapie prin realitate virtuală", unde se află şi un laborator, ''Clubul Virtual" şi un amfiteatru pentru dezbateri în aer liber. Compexul Camelot a fost dezvoltat în cadrul Institutului de Psihoterapie, de pe strada Republicii din Cluj-Napoca. În cadrul complexului funcţionează şi un dispozitiv de proiecţie holografică la distanţă.

''Am finalizat o investiţie de circa 2 mil. euro, proiect demarat în urmă cu trei ani. Noul complex dispune de o componentă de cercetare, servicii didactice, însă şi de cabinete pentru psiho-terapie'', a declarat pentru ZF Transilvania Daniel David, profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei din Cluj-Napoca.

Totodată, David a mai spus că Institutul de Psihologie din Cluj are în derulare un proiect de 1,5 mil. euro, pentru dezvoltarea unui sistem de inteligenţă artificilă, care să poată monitoriza persoanele bolnave, care îşi desfăşoară tratamentul la domiciliu. Roboţii terapeuţi vor putea fi luaţi acasă de către pacienţi, în vederea reabilitării psihologice sau fizice a acestora.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO