ZF Transilvania

Fabrica de componente electronice Plexus din Oradea a revenit pe profit în 2021, la afaceri de 844,8 mil. lei

Fabrica de componente electronice Plexus din Oradea a...

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2022, 16:27 248

Producătorul de componente electronice Plexus Services Ro, subsidiara locală a grupului american Plexus, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 844,8 mil. lei (171,7 mil. euro), în scădere cu 9% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de peste 928,6 mil. lei (192 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Plexus a revenit anul trecut pe profit, cu un câştig net de 3,4 mil. lei (705.000 de lei), de la o pierdere netă de 12,9 mil. lei (2,7 mil. euro) în 2020, conform datelor publice. Plexus Services Ro a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.712 de angajaţi.

Grupul Plexus este prezent în Oradea din 2009, având iniţial sediul într-un spaţiu închiriat, iar din vara lui 2013 şi-a mutat activitatea în Parcul Industrial I, după o investiţie de 30 de milioane de dolari într-o fabrică de module electronice. Plexus deserveşte clienţi din mai multe sectoare industriale, precum: industrial comercial, wireline & wireless, medical şi securitate, apărare şi aerospaţial.

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), companie publică al cărei acţionar majoritar este municipiul Oradea, administratorul a şase parcuri industriale în judeţul Bihor, a atras anul trecut investiţii totale de aproape 30 mil. euro, în urma căroar vor fi create 9.400 de locuri de muncă până în anul 2024, conform unor informaţii anterioare.

La finele anului 2021, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea deţinea şase titluri de parc industrial, pentru cele patru amplasamente situate in Oradea pe Calea Borşului (136,32 ha) - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I, strada Ogorului (80,19 ha) - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea II, strada Uzinelor - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea III (17,8 ha) şi strada Corneliu Baba - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea IV (6,5 ha), respectiv două amplasamente situate în judeţul Bihor, Parcul Industrial Săcueni (5,03 ha) şi Parcul Industrial Tileagd (9,22 ha). Printre investiţiile mari realizate în parcurile Eurobusiness din Oradea se află fabrica de motoare electrice Nidec, fabrica dezvoltată de producătorul american de componente electronice Plexus, dar şi unitatea de producţie a sud-coreenilor de la Shinheung Electronics, unul dintre furnizorii Samsung.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO