ZF Transilvania

CJ Braşov a alocat peste 79 mil. lei în 2023 pentru dezvoltarea spitalelor pe care le are în subordine

CJ Braşov a alocat peste 79 mil. lei în 2023 pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

21.02.2023, 18:10 113

Consiliul Judeţean Braşov a alocat aproximativ 79,6 mil. lei, din care 39,9 mil. lei lei sunt fonduri asigurate din bugetul local şi 39,7 mil. lei reprezintă finanţări europene nerambursabile, pentru dezvoltarea spitalelor pe care le are în subordine.

’’La fel ca în anii precedenţi, obiectivul principal care a stat la baza alocărilor bugetare din anul 2023 îl reprezintă dezvoltarea, modernizarea infrastructurii şi dotarea cu aparatură şi echipamente medicale performante a spitalelor noastre, cu impact atât pe îmbunătăţirea condiţiilor de acordare a serviciilor medicale, cât şi pe creşterea calităţii şi siguranţei actului medical asigurat pacienţilor’’, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai importantă instituţie medicală din judeţul Braşov, beneficiază în acest an de un buget în valoare de peste 16 mil. lei, în special pentru dotarea cu aparatură, echipamente medicale şi IT. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov a primit 5,8 mil. lei pentru dotarea cu aparatură medicală şi echipamente IT, precum şi pentru realizarea de studii pentru extinderea clădirii existente. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov a primit peste 5,2 mil. lei, bugetul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov pe anul 2023 este de aproximativ 4,7 mil. lei, iar cel al Spitalul Clinic Obstetrică Ginecologie ’’Dr. I.A. Sbârcea’’ Braşov de 4,2 mil. lei.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO