ZF Transilvania

Baumix: In 2009, piata de adezivi va fi sustinuta de renovarile locuintelor vechi

Baumix: In 2009, piata de adezivi va fi sustinuta de renovarile locuintelor vechi

Augustin Russu, director general Baumix: "Estimam pentru 2009 vanzari de 14,5 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 30% fata de 2008."

13.01.2009, 18:56 80

Compania Baumix, producator de adezivi si materiale de constructii, detinuta de omul de afaceri Augustin Russu, a anuntat ca in prezent capacitatea lunara de productie a fabricii de la Gherla a ajuns la 28.000 de tone de adezivi si tencuieli, fata de 3.000 de tone, cat se producea lunar anul trecut. In urma unei investitii de 2 milioane de euro in retehnologizare a fabricii din Gherla, finalizata in luna decembrie a anului trecut, punctul de lucru din judetul Cluj a devenit principala linie de productie a firmei Baumix. Compania mai detine o fabrica de adezivi la Ploiesti, a carei capacitate de productie este de 7.000 de tone lunar.

„Evolutia pietei constructiilor din acest an va depinde in mare parte de politicile bancare ce urmeaza sa fie adoptate si de contextul economic international care influenteaza proiectele investitorilor straini. Compania noastra si-a luat masurile necesare pentru preintampinarea efectelor crizei economice inca de la inceputul anului 2008. Suntem mult mai atenti la cheltuielile pe care le efectuam si incercam sa ne ajutam principalii clienti prin oferirea de consultanta tehnica’’, a declarat pentru ZF Transilvania Augustin Russu, directorul general al companiei Baumix.
Conducerea companiei Baumix estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 14,5 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 30% fata de anul trecut, cand afacerile companiei au ajuns la aproximativ 11 mil. euro. Productia fabricii din Gherla a generat 22% din cifra de afaceri realizata de compania Baumix anul trecut.
„Unul dintre factorii pe care ne bazam in estimarile facute pentru acest an tine de stadiul in care se afla momentan principalele proiecte rezidentiale demarate in 2008. In cazul in care nu se vor mai construi locuinte noi, vor trebui finalizate cele demarate, iar necesitatea de renovare a locuintelor vechi va ramane in continuare. Estimez ca in acest an piata adezivilor nu va mai inregistra evolutia spectaculoasa din anii trecuti, dar totusi cred ca va exista o crestere a pietei de peste 15% fata de 2008’’, spune Augustin Russu.
Compania Baumix produce si comercializeaza sisteme de izolare termica a peretilor, sisteme pentru placari ceramice, produse pentru finisarea peretilor si a pardoselilor, diferite tipuri de adezivi, cele mai noi produse lansate pe piata fiind sistemele de termoizolatie Baumix Thermys. Cota de piata a companiei a ajuns in 2007 la 7,5% din totalul pietei de adezivi si tencuieli, iar pentru 2008 oficialii Baumix estimau o crestere a cotei de piata de pana la 10% pe piata autohtona.
Piata de adezivi si tencuieli a inregistrat in 2007 o valoare de 270 mil. euro, iar pentru 2008 principalii jucatori din piata estimau cresteri ale pietei de pana la 35% fata de anul precedent.
Producatorul de materiale de constructii a preluat in 2007 operatiunile firmei Siegel Chemicals, care detinea o fabrica de adezivi si tencuieli la Gherla. Firma Siegel Chemicals, detinuta de familia Kosorus, era prezenta pe piata locala de peste unsprezece ani si a inregistrat in 2007 vanzari de aproximativ 1,6 mil. euro. Compania a produs initial aracet in patru versiuni, respectiv pentru lemn, textile, hartie si universal, in prezent portofoliul produselor fabricate aici cuprinzand solutii pentru tencuieli decorative si mortare uscate.
Compania Baumix a fost infiintata in anul 2004 si este detinuta integral de omul de afaceri Augustin Russu, fostul director de vanzari al diviziei de adezivi a grupului german Henkel. Compania nu are o retea de distributie proprie, produsele fiind vandute direct catre distribuitori sau clientilor finali. Numarul de angajati ai firmei Baumix este in prezent de 123 de salariati, principalii competitori ai companiei fiind Henkel, Multistar Prod Oradea, Baumit Romania, Baulinie, Bega Minerale Industriale, Gabbro Timisoara.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO